Log in
Thor Header

Outlaw

Tomac in topconditie, Savatgy eerste East Coast leider

Vorige week kon een nukkige voorrem Eli Tomac nog van een ereplaats houden. In Minneapolis slaagde het KTM blok daar niet in.

De SX250 East Coast begon aan haar kampioenschap en meteen zette Joe Savatgy zijn ambitie in de verf voor een verrassende Jordonsmith.

Thor voor een relaas.

 

no img


Nochtans  moest Tomac in de start Dave Millsaps  voor laten. Dungey zat hem in de nek net als Josh Grant. Na twee ronden vond Eli het welletjes. Hij veroverde de leiding  terwijl Dungey met hem mee naar twee schoof. Een heerlijk duel lag in het vooruitzicht maar Dungey slaagde er niet in oom op de krappe baan de gedubbelde rijders vlot te passeren. Het gevaar zou nog – nu ja – van Marvin Musquin komen. De winnaar van Arlington nam eerst Jason Anderson en Millsaps te  grazen en in de voorlaatste ronde ging ook kampioenschapsleider Dungey er aan. Ik kan me voorstellen dat de titelverdediger dat niet leuk vindt.  Slechts vijf rijders eindigden in dezelfde ronde. Dit was echt niet de leukste baan van het SX-kampioenschap. Na de top drie waren dat Anderson, Cole Seely en Millsaps. Cooper Webb startte niet na een val in de kwalificatie.

Voor het eerst kwamen de Oosterlingen op de baan. Misschien was Zach Osbone wel de snelste? Maar hij werd in de start vooraf gegaan door Jordon Smith, Joe Savatgy, Anthony Rodriguez en RJ Hamsphire. Een moedige Smith hield het redelijk lang uit voorin. Pas na halfweg, en toen ook Osbone enkele banken was opgeschoven, kon Savatgy het initiatief over nemen. Smith leverde een keurige tweede plaats af voor Osborne, Hampshire en Adam Cianciarulo die vier plaatsen winst boekte.

 19/02/2017 | posted by Stingray

no img
Mx-discountUltimateLeon SagaertHaan WheelsShock TherapyMxtopshopJepfraHPIlaurense motorsMxWorldDesmet MotorsportBakens MotorsportBud RacingPutolineDhondtEmxTradeTVE Sports