Log in
Thor Header

Outlaw

VLM Helchteren: Het De Dycker effect werkte

Het De Dycker effect heeft gewerkt in Helchteren. De openingswedstrijd van VLM kende veel deelnemers EN veel kijkers. Ze zagen er Ken De Dycker zijn laatste hand leggen aan de voorbereiding van het WK dat zondag van start gaat in Qatar.

 

Een uitgebreid verslag onder Thor.

 

We doen er een fotosessie bij van Gerik.

 

Een korte video, klik hier

no img


Echt strijd is er niet geleverd. Zeg nu zelf eerlijk, wie iemand anders dan De Dycker als favoriet had gegeven is een supporter van een ander rijder. En dan hoor je dat te doen. Van Wesley Verheyen bijvoorbeeld, die er toch in slaagde om als eerste uit de startblokken te komen. De Dycker, Cedric Grobben, Jens Van Meer en Sven Breugelmans volgden. Ken liet er geen gras over groeien en drukte een paar ronden stevig door. Tot hij een kwart minuut voorsprong telde en dan de Suzuki een strak maar risicoloos tempo liet aanhouden. Grobben zette Verheyen aan de kant, maar slaagde er niet in om ook de kloof met Ken te verkleinen. Gastrijder Steve Harrison deed zich opmerkend oor vierde te worden voor Verheyen en Van Meer.

 

In de tweede reeks werd er een mooie eerste koershelft gepresenteerd. Dat kwam omdat Grobben de leiding opeiste en Verheyen ook weer mee was. Verderop zaten De Dycker, Kenny Janssens, Kristof Salaets en dit keer de Brit Daniël tornhill. De Dycker zag Grobben alles geven en die leek zelfs uit het zicht verdwijnen. Hij trok meteen alle registers open. Ging in duel met Verheyen, en prikte zijn Soes binenn door, in een ruimte die er eigenlijk niet was. Verheyen werd verrast door de aanval langs de binnenkant en kwam licht ten val. Een tweede dwong de VLM-kampioen tot opgave. Dan begon de achtervolging op Grobben. Pas even voor halfweg sloot De Dycker aan, maar Grobben verschalken bleek voor hem een koud kunstje. Tornhill werd derde voor Salaets en Seronval.  Logische zege voor de snelste man op de vlakke maar prima gelegen piste. De Dycker wint voor Grobben en de Brit Tornhill bracht het met zijn regelmaat tot  brons. Vierde werd Salaets voor SEronval en Breugelmans.

Kevin Schellens was de beste MX2-rijders voor  Thomas Vermijl, Frederic Daenen en Artem Guryev.

 

Met 20 duo’s was de zijspanklasse ook flink bezet. Goeyvaerts-Van Gennip wonnnen beide reeksen. Goed voor de dagzege, waar ze Van De Plas-Van De Plas en Gielkens-Gielkens vooraf gingen.

Volgende week organiseert BeTeMo in Lommel.19/02/2017 | posted by Stingray

no img
no img
no img
no img
no img
no img
no img
no img
no img
no img
Mx-discountEmxTradeUltimateHaan WheelsMxtopshopJepfraDhondtBakens MotorsportLeon SagaertPutolineDesmet MotorsportBud RacingHPIShock TherapyTVE Sportslaurense motorsMxWorld