Log in
Thor Header

Outlaw

ONK Zijspannen en Quads Oss: Regelmaat loont voor Bax-Musset, brons voor Dierckens-Rostingt!

Voor de tweede keer in minder dan een maand was het weer crossen op de Witte Ruysheuvel. Ditmaal kwamen de zijspannen en de Quads aan bod. Slechts 18 spannen aan de start met Veldman-vdBogaart (voor de gelegenheid) als snelste starters in de eerste manche voor Dierckens-Ronstingt, voor Van Werven-vdPutten en Willemsen-Backx. Die zouden snel terug vallen. Bax-Musset kwamen pas als zevende door. Ze stoomden in enkele ronden door naar de tweede plaats. Ze dwongen Veldman-vdBogaart tot een spurt, die ze verloren. VanWerven-vdPutten werden derde voor de verrassend sterke tandem Dierckens-Rostingt.

Veldman en Co begonnen ijzersterk aan de slotreeks, maar het verhaaltje duurde heel kort. Ze vielen uit met een kapot blok en Willemsen-Bax namen de maat van Dierckens-Rostingt (later nog gepasseerd door Hermans-Van Gaalen) en werden zo leider. De minder goed gestarte Bax-Musset zaten vrij snel aan het wiel van leider Willemsen. Maar met de zo goed als vastliggende eindzege, zetten ze zelfs de achtervolging niet meer in en Willemsen won met een halve minuut voorsprong.

Bij de Quads meer deelnemers dan voor twee weken in het EK. Ricardo Phoelich en Marc De Vries deelden de reeksen. Phoelich won de race en Joe Maessen telde net een puntje meer dan De Vries en werd tweede. Geen Belgen voorin deze keer.

Alle uitslagen van Oss: HIER

 

no img

30/04/2017 | posted by Stingray

no img
Mx-discountDhondtTVE SportsShock TherapyBakens MotorsportEmxTradeMxWorldPutolineHPIlaurense motorsBud RacingDesmet MotorsportJepfraLeon SagaertUltimateMxtopshopHaan Wheels