Log in
Thor Header

Outlaw

GP Letland: Preview en wel en wee van de deelnemers.

We geven vandaag eens niet – heel sec - de deelnemerslijsten. Vaak blijken ze toch niet te kloppen en meestal zien we tijdens de tijdstraining de echte deelnemers aan het werk.

We proberen wel een overzicht te geven van de blessures en eventuele nieuwkomers. We beginnen met de MXGP.

Onder Thor!

no img


Zo is Jaap Corneth (24MX Honda) twijfelachtig. Hij zou in Jauer – ADAC – een vinger gebroken hebben. Tommy Searle (Monster Energy DRT Kawasaki) zit van half april terug op de motor. Hij heeft zich aangemeld, maar of hij rijdt? We hebben het hem gevraagd en wachten op antwoord. Wie zeker terug komt is Jordi Tixier (Monster Energy kawasaki Team). Die reed afgelopen weekeinde in Frankrijk al een tweede wedstrijd, maar verloor van Shaun Simpson (Wilvo Yamaha). En tot slot maken we ook de come-back mee voor Max Anstie (IceOne Husqvarna Factory Racing), gekwetst tijdens de ONK in Harfsen.

Nieuw voor het weekend: de Zweed Eddie Hjörtmarker (Suzuki Scandinavia). Ook Jernej Irt staat er (nog maar eens). De Sloveen zit in het team waar ook Brian Hsu (Husqvarna Maurer-GEP) deel van uit maakt. Verder nog Radomir Romancik (JD 191 KTM), de bij ons wel bekende Priit Rätsep (Honda) uit buurland Estland. Tenslotte nog de Rus Viacheslav Golovkin (KTM). De eerste thuisrijder is Erki Kahro (Honda). Na de winst in de MX2-klasse in Engeland, komt Harri Kullas  naar de MXGP. Hij is in vorm en reed ook in Valkenswaard twee sterke reeksen.

Klassiek veld bij de MX2, waar we na Valkenswaard toch stiekem weer hopen op een podium van Brent Van doninck (Kemea Yamaha). Julien Lieber (LRT KTM) viel op het Eurocircuit, maar de blessure schijnt mee te vallen. Michele Cervellin (Honda HRC) zag zijn handblessure goed genezen.

Adam Sterry zal er niet bij zijn. Hij werd in Valkenswaard aangereden en de afgescheurde gewrichtsbanden zorgen er voor dat hij niet maar kan rijden. De Australier Jay Wilson (JK Racing) is terug naar huis, nadat hij de deal met het team opzegde.

En wij? We duimen dat Jago Geerts nu eindelijk beloond wordt, en we wensen alle Belgen veel succes in Kegums (spreek uit Kaggums).

 03/05/2017 | posted by Stingray

no img
Mx-discountUltimateBud RacingJepfraLeon SagaertMxtopshopEmxTradeShock TherapyTVE SportsMxWorldDesmet MotorsportHPIBakens MotorsportDhondtPutolinelaurense motorsHaan Wheels