Log in
Thor Header

Outlaw

Persbericht Dutch Masters Of Motorcross Emmen.

Op Motodrome Emmen werd de derde wedstrijd om de Dutch Masters of Motocross verreden. De publieke belangstelling was goed en al deze mensen kregen mooie wedstrijden te zien waarin de wereldtop aan de start stond.

Thor voor het complete verslag.

no img


Drievoudig wereldkampioen Jeffrey Herlings liet in Emmercompascuum zien dat hij op de weg terug is. Herlings won de laatste Grand Prix in Letland en was ook in Emmen te sterk voor de concurrentie in de MX1 klasse. Met een voorsprong van slechts twee punten op Gautier Paulin begon hij aan de wedstrijd maar door een dubbele manchezege wist hij deze te vergroten naar 12 punten.

Achter Herlings was het de Rus Evgeny Bobryshev die tweede werd. Vorig jaar wist Bobryshev kampioen te worden in Emmen en hij kwam dit jaar dan ook graag terug om opnieuw zijn geluk te beproeven. Zoals altijd is Bobryshev een rijder om rekening mee te houden en dit liet hij ook nu zien. Na een derde plaats in de eerste manche ging hij voor de winst in de tweede manche. Na het foutje van Herlings, nam hij gelijk de koppositie over van Gautier Paulin en probeerde een gat te slaan. Dit lukte maar toch was het niet genoeg om de tweede manche te kunnen winnen. Herlings kwam hard opzetten en daar had Bobryshev geen antwoord op. Wel wist hij de manche als tweede af te sluiten en verzekerde zich hiermee ook van een tweede plaats in het dagklassement.

De Fransman Gautier Paulin finishte in de eerste manche op een tweede plaats achter Herlings en kon hem lang redelijk goed blijven volgen. In de tweede manche reed hij in de eerste helft van de wedstrijd aan de leiding maar slaagde er niet in om een gat te slaan en moest in de tweede helft van de wedstrijd zijn meerdere erkennen in o.a. Herlings, Bobryshev en zijn teammaat Max Anstie en werd als vierde afgevlagd. Paulin pakte hiermee de laagste podiumtrap in het dagklassement en werd derde!

Max Anstie en Romain Febvre maakten de top vijf compleet in Emmercompascuum. Anstie reed een sterke tweede manche waarin hij als derde over de finish kwam. Febvre eindigde hij op een vierde en een vijfde plaats in de manches en verzekerde zich hiermee van een vijfde plaats in het dagklassement.

Achter Herlings was Sven van der Mierden van het Husqvarna SKS Racing team de tweede Nederlander. De crosser uit Valkenswaard eindigde op een negende plaats in het dagklassement en is met een zevende plaats ook na Herlings de tweede Nederlander in de tussenstand, met een zevende positie. Na van der Mierden was Micha Boy de Waal de derde Nederlander in Emmercompascuum op een tiende plaats. In beide manches zat het de Waal niet helemaal mee en speelden valpartijen hem parten. In de tussenstand bezet hij na drie wedstrijden de negende plaats.

In de MX2 klasse won Thomas Kjer Olsen van Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing beide manches voor zijn teammaat Thomas Covington. Dankzij de dubbele manchezege is Olsen nu de nieuwe leider geworden in het kampioenschap. Brian Bogers reed in beide manches aan de leiding maar wist de koppositie niet vast te houden en kwam in zowel de eerste als de tweede manche op een derde plaats over de finish. Met alleen de Zwarte Cross nog te gaan, kijkt Bogers tegen een achterstand aan van zes punten op Olsen!

In de 125cc klasse wist kampioenschapsleider Mikkel Haarup beide manches naar zijn hand te zetten. Ditzelfde deed Kay de Wolf in de 85cc klasse. Haarup pakte de dagzege in de 125cc klasse voor Raivo Dankers (3-2) en Kevin Horgmo (2-3). De Wolf won beide manches in de 85cc klasse voor Kay Karssemakers en Dave Kooiker (4-4).

In het weekend van 14, 15 en 16 juli wordt de finale van de Dutch Masters of Motocross verreden op de Zwarte Cross in Lichtenvoorde.

Klik HIER voor alle uitslagen.

 15/05/2017 | posted by Stingray

no img
Mx-discountUltimateMxWorldPutolineEmxTradeHaan WheelsJepfralaurense motorsDhondtShock TherapyHPITVE SportsLeon SagaertBakens MotorsportDesmet MotorsportMxtopshopBud Racing