Log in
Thor Header

Outlaw

Ryan Dungey stopt met crossen!

Vorig week werd hij nog wereldkampioen SX in Las Vegas. De manier waarop was discutabel, maar hoe dan ook Ryan Dungey domineerde de laatste jaren de Amerikaanse MX en SX scene. En nu, op het hoogtepunt van zijn carrière, hangt Ryan, afkomstig uit Minnesota,  de helm aan de spreekwoordelijke wilg.

Thor voor een resumé.

no img


Las Vegas en de derde AMA450-titel op rij was meteen de laatste professionele wedstrijd voor Dungey. Dat maakte Red Bull KTM Factory Team bekend in het Angel stadion in Anaheim.

Dungey is nog betrekkelijk jong, 27 jaar slechts. Toch legde hij een schitterend parcours af met  4 AMA 450 titels, 3 AMA outdoor titels, winst in de AMA 250SX West Coast en eentje op de 250 in de outdoors. Drie keer veroverde hij mee de MXoN, en wel op heel jonge leeftijd. 

Dungey: “Ik heb hier vaak en diep over nagedacht. Het is geen gemakkelijke beslissing. Ik bereikte meer dan ik voor mogelijk hield. Ik gaf mezelf zo veel en zo hard als ik kon. De realiteit is dat onze sport keihard is. Je moet heel veel opofferen om aan de top te blijven. Fysiek heb ik de indruk dat ik nu op mijn best ben. Het materiaal dat ik had was om te winnen. Maar afgelopen jaar was mentaal heel zwaar. Het bleek steeds moeilijker om me te concentreren. Ik had nooit gedacht dat me dit zou overkomen. Ik zou ook gewoon nu verder een dikke cheque kunnen aanpakken en gewoon elke wedstrijd uit rijden. Zo steek ik niet in mekaar. Deze titel beschouw ik als de mooiste omdat ik mezelf weer elke keer moest oppeppen. Daarom ben ik heel trots op deze derde titel op rij. Ik hou van deze sport maar ik ben nu ook blij dat ik  er gelukkig, en gezond uit kan stappen. Ik ben wel van plan om in de sport te blijven, om ze beter te maken. De sport heeft me te veel gegeven, ook aan herinneringen en vriendschappen. Ik ben benieuwd wat het volgende hoofdstuk van mijn leven brengt.”

Tot slot een woord van ‘The Man’, Roger De Coster: “Het was een eer om met Ryan te werken. Hij stond elk kampioenschap op het podium. Ik heb nooit eerder samen gewerkt met een rijder die zijn job zo ernstig aan pakte. Het betekend het einde van een tijdperk maar we weten nu al dat Ryan bij ons team zal blijven. Hoe, dat weten we nog niet precies. Hij is nu al bezig om Marvin (Musquin) voor te bereiden op de Nationals.”17/05/2017 | posted by Stingray

no img
no img
Mx-discountUltimateMxWorldPutolineEmxTradeHaan WheelsJepfralaurense motorsDhondtShock TherapyHPITVE SportsLeon SagaertBakens MotorsportDesmet MotorsportMxtopshopBud Racing