Log in
Thor Header

Outlaw

MCLB-rijder in de kijker: Stijn Vynckier goed gestart in Belgisch Kampioenschap.

Het motorcross-seizoen 2017 is nu juist twee maanden ver en het ziet er goed uit voor Stijn Vynckier uit Wielsbeke. Stijn komt uit bij de Nieuwelingen MX2, de grootste bende met elke zondag minstens 40 rijders achter het starthekken. Hij rijdt met een Honda met nummer 83 en is lid van het Team De Verre Ginstecrossers, het team van de familie Verbrugghe van de Ginste in Oostrozebeke.

Thor!

Credits: fotocoghe.be

no img


Stijn is de 23-jarige zoon van Frank Vynckier en Sindy Dedeken. Hij heeft ook nog een zus, Evy. Beroepshalve is Stijn ‘dakwerker’. We laten Stijn zijn crossverhaal uit de doeken doen:

Stijn: “Ik cross al reeds enkele jaren. De smaak heb ik te pakken gekregen via Marc Verbrugghe, een heel knap zijspanrijder, waarvoor ik supporterde, en enkele vrienden die ook heel regelmatig naar de cross gingen kijken. Ik werd er aan verknocht en kreeg goesting om het ook te proberen.”

“Ik ben begonnen bij de Vrijetijdsrijders en het was eerder met wisselende resultaten, vallen en opstaan, maar het ging steeds beter. Daar er enkele vrienden van mij ook bij MCLB reden heb ik daar dan ook aangesloten.”

“Nu kom ik aan de start bij de Nieuwelingen MX2, dat zijn de lichtere 250 cc viertakt motoren. Het loopt voorlopig goed. Het is moeilijk voor mij om degelijk te trainen door mijn lange werkdagen. Als het toch eens lukt ga ik trainen met de motor. Voor mij is het puur voor het plezier dat ik cross. Ik laat alles gewoon op mij afkomen en maak me daar niet druk over. Andere hobby’s heb ik niet.”

“Tot op heden liep het goed. Op de openingscross in Overslag op 5 maart werd ik tweede in de enige reeks. In Oost-Eeklo behaalde ik mijn eerste reekszege. De eerste eindzege, met dubbele reekswinst kwam er in Aalter.  En in Lembeke was het weer volle prijs.”

 In de stand van het BK staat Stijn, na drie proeven, aan de leiding met vijf punten voorsprong op zijn naaste achtervolger.17/05/2017 | posted by Stingray

no img
no img
Mx-discountUltimateMxWorldPutolineEmxTradeHaan WheelsJepfralaurense motorsDhondtShock TherapyHPITVE SportsLeon SagaertBakens MotorsportDesmet MotorsportMxtopshopBud Racing