Log in
Thor Header

Outlaw

Nummer twee voor Clement Desalle!

Men zegt vak als de kop er af is dat het dan makkelijker wordt. Kan kloppen in het geval van Clement Desalle. De Waal schreef na de GP van Ernee ook de Russische wedstrijd in Orlyonok op zijn naam. Twee op twee dus, na zijn zege van voor twee weken in Ernée!

Hoe?

Thor!

Foto: start kwalificatie gisteren toen het nog droog was. Credits MXGP.COM

 

no img


Gisteren spraken we nog dat de omloop te snel was. De crossgoden hebben dat gehoord en lieten vannacht en deze morgen een bak regenwater los over het circuit van het Adelaarsjong. Te veel van het goede, want vlak voor de start van de MXGP regende het letterlijk pijpenstelen. De baan was gewoon verrot geregend.

Geen Jeremy Van Horebeek aan de start. Gisteren  knotste hij van hot naar haar in de start van de kwalificatie. Hij blesseerde zich aan de hand, en onze bron deelde mee dat men vreest voor een handbreuk. Jeremy zou sito naar België terug vliegen. Ook geen Valentin Guillod. De Zwitser zat – vermoedelijk - in dezelfde carambollage als Van Horebeek en zag zich ook gekwetst aan de hand, breuk middenhandbeentjes.

In de eerste start leek het “Alsof Antonio Caïroli zelf het starthekken bediende”, zo berichtte een kijker op FB ons in de uitzending. Klopt, maar nog voor de eerste 180 linksom zat Jeffrey Herlings er al bij. Anstie was ook mee, Allesandro Lupino leek de verrassing, en ook Evgheny Bobryshev zat er bij, zeer sleutelbeen of niet. Clement Desalle was niet bijster goed weg, maar maakte in de eerste ronde terrein goed en passeerde als zevende. Ook Romain Febvre kwam helemaal uit de kleine (25 starters) buik van het peloton en liet zelfs meteen Desalle in plan. Helaas, in de vijfde ronde terug naar af, werd zelfs overreden door Tonus. In elk geval, Desalle ging aan de rol met Paulin en walste even later ook voorbij Lupino en Anstie. Twee ronden tevoren had Herlings zijn eerste aanval ingeluid. Caïroli hoorde hem komen en maakte niet eens een vuist. Jeffrey won voor Antonio, Clement, Max en Gauthier. De als zestiende gestarte Ken De Dycker sloot af op veertien en Damon Graulus sloot af waar hij begon, als zeventiende.

In de tweede reeks bikkelden Febvre en Anstie voor de holeshot. Het werd de Fransman, maar Desalle maakte een goede beurt. Clement was heel slecht weg aan de binnenkant van de start. Hij zette door, raakte Herlings, en die ging neer. Door de vrijgekomen ruimte spoorde Clement gelijk door naar de derde plaats. Meteen goed voor een wenkende eindzege want ook Caïroli was niet mee. Febvre reed als op eieren. Maakte een paar foutjes, maar Desalle kon/wilde niet voorbij. Een keer was het nipt toe Romain zich vastreed achter twee rijders die hij ging dubbelen, maar ook Desalle zette zich in hetzelfde spoor. Toen iedereen zich bij de gang van zaken leek neer te leggen maakte Febvre zijn eerste zware fout. Hij keek bij de beklimming achterom, waarom weten we niet. Hij verloor daarbij Herlings uit het oog, die hij ging dubbelen. Botste tegen het achterwiel van Jeffrey aan en moest de Yamaha oprapen. Desalle die elk risico meed, de buit was binnen, kreeg zo de reekszege op de koop toe aangereikt. Febve werd tweede, Paulin, grimassend derde met achter zich nog Tonus (pitstop reeks 1, net als Febvre) en Anstie achter zich. Herlings werd nog achtste en haalde zo net het podium. De Dycker was ook goed. Moest enkele toppers laten gaan en werd twaalfde. Graulus reed maar vier ronden, maar krijgt toch het laatste WK-punt.

Saillant detail: Clement Desalle schuift door naar de tweede plaats in de WK-stand. Jammer genoeg valt Van Horebeek terug naar de zesde. Wilt U eens wat weten? Dit WK is nog niet gedaan!

 11/06/2017 | posted by Stingray

no img
Mx-discountDesmet MotorsportHaan WheelsBakens MotorsportLeon SagaertMxWorldUltimatePutolineBud RacingEmxTradeJepfraDhondtShock TherapyMxtopshoplaurense motorsTVE SportsHPI