Log in
Thor Header

Outlaw

VMCF: Italiaan boven in Koningshooikt. Glenn Bielen derde in EK IMBA MX2.

Twee Italianen hadden Koningshooikt gevonden. En één daarvan, Riccardo Vitaliani, zou met de bloemen naar de laars terug reizen. Was Riccardo de beste? Cijfermatig wel, want hij won na een derde en vierde plaats de slotreeks. In de eindstand ging hij de Brit Raymond Rowson vooraf. En dat was eigenlijk een raar verhaal. Rowson had de eerste twee reeksen gewonnen. De eerste voor zijn landgenoot Josh Waterman, de tweede voor Joshua van der Linden en onze Glenn Bielen. Maar Rowson viel in de slotreeks door de mand. Rowson vertrok als zesde. Niks aan de hand. Het werd erger toen hij halfweg naar negen zakte. Eindzege dus weg en Rowson redde nipt zijn tweede plaats in de eindstand. Bielen die een slechte eerste reeks kende deed het prima in de twee resterende met een derde en tweede plaats en mocht mee naar het podium. De overige Belgen dan: Killigan Delroeux 9, Kristof Van Vaerenberg 13, Lucas Derycke 15, Kris Fleerackers 16, Axel Nijs 21.

In de EK stand blijft Joshua van der Linden op kop. Hij telt 312 punten  (zelf uitgerekend) tegen 285 voor Rowson, 283 voor Waterman en Glenn Bielen is vierde met 256 punten. Al is dit een officieuze telling.

Bij de Inters deelden Andy Truyts en Frederic Weigert de reeksen. De zege was voor Weigert omdat Truyts in de slotreeks van de tweede plaats werd gehouden door Roy Sillien.

Foto: de Italiaanse winnaar Riccardo Vitaliani en Glenn Bielen. Credits FB Bielen.

no img

11/06/2017 | posted by Stingray

no img
Mx-discountDesmet MotorsportHaan WheelsBakens MotorsportLeon SagaertMxWorldUltimatePutolineBud RacingEmxTradeJepfraDhondtShock TherapyMxtopshoplaurense motorsTVE SportsHPI