Log in
Thor Header

Outlaw

Belgie-Nederland zijspannen: Nederlanders veel te sterk in Lommel.

Na enkele schuchtere pogingen lijkt de België-Nederland voor zijspannen dan toch op de goede weg. Door BeTeMo werd bewezen dat zelfs in de Lommelse zavel zijspancross perfect mogelijk is. Dat belooft voor de GP over precies één maan.

De Interland is uitgedraaid op een Nederlandse overheersing, minus de reekszege van Corthouts-Gorris in de eerste manche.

Corthouts vertrok aan de leiding voor van Duynhoven-Bijenhof. Rondenlang volgden ze in mekaars spoor. Van de Lagemaat-De Laat en Van Der Veken-Van Roy zaten op drie en vier, maar de strafste stoot kwam van Mulders-Van Deutekom. Slecht gestart walsten ze door het 28 spannen sterke peloton om in de derde ronde al op drie te zitten; daarna moesten ze wel enkele ronden pauzeren om in de voorlaatste ronde de tweede plaats over te nemen van  van Duynhoven. Ze stranden op iets minder dan 5 seconden van Corthouts. Met vier Nederlandse spannen in de top vijf was de toon gezet.

Corthouts-Gorris waren er als de kippen bij om ook in de slotreeks de Belgische eer hoog te houden. Dat leek behoorlijk te lukken. Maar dit keer waren Mulders-van Deutekom wel goed mee. In de zesde ronden grepen ze de macht. Met de reekszege werden ze ook totaalwinnaar voor Corthouts. De Nederlandse zege in de Interland lag al veel vroeger vast. Mits wat minder pech had de Van Den Plas tandem mogelijk  een podiumplaats kunnen versieren.

Nu op naar een revanche wedstrijd?

Credits: FB Corthouts

no img

12/06/2017 | posted by Stingray

no img
Mx-discountDesmet MotorsportHaan WheelsBakens MotorsportLeon SagaertMxWorldUltimatePutolineBud RacingEmxTradeJepfraDhondtShock TherapyMxtopshoplaurense motorsTVE SportsHPI