Log in
Thor Header

Outlaw

MXGP Gossip, part one (voorlopig) met Desalle op kop.

We bundelden voor U wat reacties vanuit Orlyonok. Losweg uit de pols wat quotes en facts van het voorbije weekend. Het is een selectie uit de reeds toegekomen persberichten.

Doorklikken op Thor!

voor de fotoreeks bedanken we: Suzuki, MXGP.COM, Mediacross en shotbyBavo.

no img


Clement Desalle (Kawasaki MXGP Team), de absolute winnaar en in topvorm: “Twee op rij? Leuk! In deze omstandigheden moet alles mee zitten. Maar je kan als goed slijkrijder ook je geluk afdwingen. Ik maakte geen goede start in de eerste reeks maar ik raakte snel in een leuk ritme en werd derde. Ik wijzigde mijn strategie voor de tweede reeks en dat lukte. Ik maakte wel een kleine fout in de ritmesectie maar ik bleef tweede. Ik bleef kalm en toen Febvre crashte  reef ik de reeks en de GP binnen.”

Geen Jordi Tixier (Kawasaki MXGP Team) in Moskou. De week voor Ernee kwam hij ten val en reet daarmee de oude blessure open. Hij wilde persé voor zijn thuispubliek rijden maar gooide nu de handdoek om te herstellen.

Jeremy Seewer (Suzuki World MX2) reed bijna iedereen op een ronde in de slijkerige slotreeks: “Ik voelde me het hele weekeinde goed. Ik vond het een coole baan, maar er viel meer regen dan voorspeld. Daarom werd het een loterij. Maar ik rij graag in slijk. Hoewel geluk moet je dan wel hebben.  Ik had brilproblemen en het was niet gemakkelijk om in te halen. Wat voorgangers in mijn gezicht smeten was niet goed voor de ogen. Het grootste probleem van de tweede reeks was dat ik niet kon lezen wat er op de pitborden stond. Ik wist ook niet waar ik zat, tot men mij na de finish vertelde dat ik bijna iedereen dubbelde….”

“Tweede worden is degelijk. Ik verlies niet al te veel punten. Maar ik moet er dringend ophalen tegen Pauls Jonass.. Maar die deed het ook goed. Ik geef niet op.”

Brian Bogers (HSF Logistics KTM) reveleerde. Met een 6-2 in de manches pakte Brian zijn eerste podiumplaats van dit seizoen en stond tevreden als derde op het podium. In de tussenstand om het wereldkampioenschap is hij opgeklommen naar een negende plaats en staat slechts vijftien punten achter op de achtste man.

‘’Ik wil mijn team bedanken want zij bleven in mij geloven op het moment dat het allemaal niet zo soepel ging.’’

Herllings (Red Bull KTM) won de eerste reeks, maar kreeg het in de start van de finale al vlug aan de stok met Clement Desalle. De Waal won. “Jammer om maar tweede te worden, voor de derde keer dit seizoen. Ik had bijna kopstart in de tweede reeks maar iemand rakte mijn voorwiel. Ik viel en even later nog eens in de tweede ronde. Ik dacht even dat het voorbij was, maar ik bleef voort doen. Ik ben niet zo’n slijkliefhebber.”

Antonio Caïroli (Red Bull KTM) lijkt van denkmodus te zijn veranderd. Nu zijn voornaamste rivalen (Gajser…) het laten afweten begint hij te rekenen. Want toen Herlings aanklopte zette Tony de deur open. Figuurlijk dan. “Ik was wat ongerust met de regen ’s morgens. Mijn linker knie doet het niet zo goed in het slijk. Het is dan gevaarlijk om de voet te zetten, te meer door het hoge gewicht van de motor. Ik deed het daarom erg voorzichtig aan. In de eerste manche had ik een geweldige start. Ik leidde 20 minuten of zo. In de tweede reeks slipte ik op het grid en werd ik nog eens geraakt door iemand. Ik remonteerde tot de achtste plaats, maar dan heb ik mijn knie pijn gedaan. Over de race ben ik wat teleurgesteld maar naar het WK toe dan weer niet. Ik ga met vertrouwen naar Ottobiano, mijn favoriete omloop.”

Pauls Jonass (KTM Red Bull) reed zaterdag een voorwiel stuk en moest opgeven. Maar met zo weinig rijders kreeg hij toch een redelijke plaats aan het hekken. “Ik startte twee keer in de top acht. Van daar uit kon ik langzaam opbouwen. Ik stond er wel van versteld dat ik de GP nog won. In dit soort wedstrijden kan je veel verliezen. Ik maakte weinig fouten en bleef kalm.”

De Husqvarna’s waren vaak in beeld met dit keer Paulin en Anstie als blikvangers. Toch moest Gauthier toe staan dat Clement Desalle hem van de tweede plaats verdringt.

Gauthier Paulien (Rockstar Energy IceOne Husqvarna Factory Racing)  “Jammer van de andere weersomstandigheden, want zaterdag reed ik heel goed. Ik kende veel brilproblemen in de eerste reeks. In de twee manche lukte mijn opmars vrij goed tot ik even veil. Ik vermande me en wed nog derde.”

Anstie (Rockstar Energy IceOne Husqvarna Factory Racing) was best te pruimen: “Ik zet hier mijn beste resultaat van het seizoen neer. Zelfs na een pitstop voor een verse bril kon ik nog vierde worden. Daar zat ik ook in de slotreeks ook tot ik viel met een gedubbeld rijder, maar ik keerde terug tot bij Paulin.”

Voor Max Nagl (Rockstar Energy IceOne Husqvarna Factory Racing) zat het venijn in de slotminuten van de kwalificatie: “Het ging heel goed tot ik in tweede stelling een val maakte. Ik heb hierdoor mijn linker pols bezeerd. Met de regen van zondag was het al een heel gevecht om het einde te halen in elke reeks.”

Hij wilde persé deelnemen, ondanks een sleutelbeenbreuk van enkele weken geleden. Evgheny Bobryshev (HRC Honda) startte bijzonder goed in de eerste reeks, maar de mindere conditie eiste zijn tol:” Een goede lijn vinden was problematisch. Ik startte goed in de eerste reeks maar  ik had snel last van de bril en moest de pits binnen. Eenmaal terug kreeg ik last van mijn handschoenen, dus nog eens stoppen. In de slotreeks was ik laatste weg in de start. Ik selecteerde wat goede lijnen en ik kon terug komen tot de achtste plaats. Maar in de slotronde ben ik op mijn schouder gevallen.”

 12/06/2017 | posted by Stingray

no img
no img
no img
no img
no img
no img
no img
no img
no img
no img
no img
Mx-discountDesmet MotorsportHaan WheelsBakens MotorsportLeon SagaertMxWorldUltimatePutolineBud RacingEmxTradeJepfraDhondtShock TherapyMxtopshoplaurense motorsTVE SportsHPI