Log in
Thor Header

Outlaw

KEMEA Rapport Orlyonok: beste resultaat voor Ostlund! Geen breuk voor Van doninck.

Voor het eerst sinds 2012 keerde Rusland terug op de MXGP kalender met een wedstrijd in Orlyonok. Een mooie technische omloop met in de achtergrond de zwarte zee zorgden voor een speciaal kader voor de GP.

Onder Thor de belevenissen van de Kemea-rijders…… 

no img


Benoit Paturel had na zijn reekszege in Ernée een pak vertrouwen opgedaan en liet dit ook meteen merken in de trainingen op zaterdag. Met de snelste tijd in de time practice startte hij op pole positie voor de kwalificatiereeks. Daarin nam Benoit samen met Brent Van doninck een goeie start en mengden ze zich in het gevecht vooraan. Ook Brent ging heel goed rond op de snelle omloop en met Benoit in zijn zog was hij enkele ronden voor het einde verwikkeld in een gevecht voor de tweede plaats. Plots ging het echter goed mis voor Brent. Hij raakte uit balans en smakte hard tegen de finishjump aan. Benoit werd uiteindelijk nog mooi tweede in de wedstrijd. Ook Alvin Ostlund reed een goeie wedstrijd en kwam als 9e over de finish. 

De voorspelde regen kwam veranderde de omloop volledig op zondag. Door de hardere ondergrond was de omloop nog vrij goed berijdbaar voor de eerste reeks maar leek het of de rijders door een moeras moesten rijden. 

Brent probeerde van start te gaan maar had te veel last van zijn pols om de wedstrijd uit te rijden. Hij gaf op en besloot zijn pols te laten rusten. 

Alvin kwam als beste KEMEA rijder uit de startblokken. Hij nam geen risico’s en laveerde zich een weg naar de achtste plaats. Benoit had zich bij de start aan de binnenkant gepositioneerd maar raakte ingesloten en kwam ten val. Hij ging als laatste terug van start maar leek weinig last te hebben van de modder. Ronde na ronde schoof hij op naar voren en finishte uiteindelijk als derde op een kleine afstand van de leider. 

In de tweede manche kende Benoit een superstart. Hij kwam als tweede uit de startblokken en stootte al snel door naar de leiding. Toen hij echter bij de eerste gedubbelden kwam moest Benoit plots van lijn veranderen en kwam vast te zitten in de modder. Het duurde meer dan twee ronden om vrij te raken maar hij gaf niet op. Daarrna kwam Paturel nog eens in de problemen maar uiteindelijk slaagde hij er nog in om als 12de te finishen en een handvol punten te scoren. Hij werd vierde in de eindstand en blijft vijfde in de tussenstand van het WK. 

Alvin reed opnieuw een slimme wedstrijd en reed lange tijd rond de tiende plaats. Hij slaagde er echter in om niet langtijdig vast te zitten en finishte mooi op de zesde plaats. Hij werd vijfde in de eindstand en scoorde hiermee zijn beste resultaat tot hiertoe. In de tussenstand van het WK staat de Zweed nu 17e. 

Benoit Paturel: “ Ik moest hier altijd terug op het podium gestaan hebben, dus ik ben niet tevreden… De eerste reeks ging heel vlot en ik kon mooi terugkomen naar de derde plaats. In de tweede reeks was er iemand gevallen en moest ik uitwijken in een heel nat stuk. Ik zat zo hard vast en de motor was zo zwaar dat het wel twee ronden duurde eer ik terug vrij was. Het is vrij frustrerend zo, maar laat ons onthouden dat de snelheid er wel is.”

Alvin Ostlund: “ Ik ben erg blij met dit resultaat. Ik had dit wel niet verwacht in deze condities maar het voelt toch goed. Ik had in de tweede reeks echt geen idee waar ik zat, en het bleek beter te zijn dan verwacht. Ik had nochtans niet het gevoel dat ik goed vooruit ging, maar zo slecht ging het nog niet. Het was zeer moeilijk maar al bij al vond ik het een leuke omloop. Ik hoop dat ik deze progressie kan doorzetten en constante resultaten kan neerzetten. Ik kijk al uit om terug naar een zandomloop te kunnen gaan in Ottobiano”

Brent Vandoninck: “ Wat kan ik zeggen, nog een tegenslag erbij dit weekend… Het ging nochtans supergoed tot aan de crash. Ik voelde me echt goed en amuseerde mij op de omloop. Ik kon de anderen goed volgen maar dan gleed mijn voorwiel net voor de finishjump plots wat weg. Eigenlijk nog niet erg maar ik stevende recht op de Monster Energy boog af en knalde er hard tegenaan. We hebben foto’s genomen waarop bleek dat niks gebroken was. Ik probeerde nog te rijden op zondag maar had te veel pijn in mijn pols. Morgen ga ik langs bij Dr. Claes om alles nog eens te laten checken. Hopelijk is het slechts een kneuzing en kan ik snel terug rijden.”13/06/2017 | posted by Stingray

no img
no img
no img
Mx-discountDesmet MotorsportHaan WheelsBakens MotorsportLeon SagaertMxWorldUltimatePutolineBud RacingEmxTradeJepfraDhondtShock TherapyMxtopshoplaurense motorsTVE SportsHPI