Log in
Thor Header

Outlaw

DIGA Junior Racing Team rapport: Pech tempert Sihvonens vooruitgang

Gezien de omstandigheden kwam de gekwetste Miro Sihvonen met een 10de plaats in de eerste manche goed uit de verf. De KTM Diga Junior Racing rijder werd buiten zijn wil uitgeschakeld door een valpartij in de modderige tweede reeks. Voor Roni Kytonen werd de Russische ronde van de EMX250 zijn beste jaarprestatie. De jonge Fin mocht acht punten bijschrijven op zijn conto.

Thor voor het volledige DIGA-weekeinde in Rusland.

Credits: Eric Laureijssen, ADAC.

no img


Sihvonen begon sterk aan zijn weekend. Na een degelijke start wist Miro zelfs op te klimmen tot de vijfde plaats. Hoewel hij nog steeds moest af rekenen met een pijnlijke schouder ging de winnaar van Valkenswaard voluit om de schade zoveel mogelijk te beperken. Een simpele schuiver in één van de vele harde sporen sloegen hem even uit koers maar Sihvonen kwam uiteindelijk toch binnen als 10de, op amper 1,5 seconde van Josiah Natzke. Kytonen had geen al te beste start maar Roni had wel een goed gevoel op de veeleisende baan. Van een 20ste plaats in de openingsronde wist hij op te rukken naar de 12de stelling half wedstrijd. De EMX250 rookie stuurde zijn KTM 250 SX-F na 25 minuten plus twee ronden naar een 14de plek, een persoonlijk record op dit niveau.

De zware regen op zondagmorgen zorgde voor veel zwaardere omstandigheden voor de tweede dag. In de herneming prijkte het blauw-rode Scoyco shirt van Miro Sihvonen zelfs meteen voorin. Sihvonen mengde zich immers in de strijd om de kopstart maar helaas kon hij geen profijt halen uit zijn gunstige uitgangspositie. Nog op de eerste sprong kwam het Finse talent namelijk onzacht in aanraking met een andere rijder. Sihvonen ging hard onderuit en moest mede lede ogen toezien hoe hij de strijd moest staken. Alleen het feit dat Miro geen ernstige verwondingen overhield bood enig soelaas.

Kytonen was er op gebrand om zijn prestatie van de eerste dag te herhalen, maar dat bleek moeilijker dan verhoopt. Roni kon zijn plaatsje in de top-20 behouden al zat een opmars zoals hij die eerder liet optekenen niet meer in. Uiteindelijk tikte Kytonen aan als 20ste. In de tussenstand van het kampioenschap is Miro Sihvonen nu opgeklommen naar de 6de plaats op 62 punten van leider Lesiardo.

 Met een positieve trend die is ingezet voor beide EMX250 gangers kijkt het Belgische KTM Diga Junior Racing team uit naar de 6de ronde van het kampioenschap die plaatsvindt in het Italiaanse Ottobiano op 24 en 25 juni.

Miro Sihvonen: “Ik heb hard gevochten in de eerste manche en gezien mijn blessure was ik wel tevreden met mijn rijden. Het voelde een beetje aan als een overwinning! Ik was wel lastig dat ik die 8ste plaats niet kon behouden door die kleine valpartij. De tweede manche was moeilijk om te accepteren. Mijn start was uitstekend, ik zat vierde in het begin. Daarna was de race voorbij nog voor hij goed en wel was begonnen doordat een andere rijder op mij landde op de finish-sprong. Het was een flinke klap dus mag ik nog van geluk spreken dat ik niets heb gebroken. Maar op die manier verloor ik wel flink wat punten in het kampioenschap.”

Roni Kythonen: “De omstandigheden waren wat speciaal maar het is wel heel motiverend dat ik mijn eerste punten van het seizoen wist te scoren! Daar ben ik heel tevreden over en het ging ook gewoon lekker in die eerste manche. Natuurlijk is de baan hetzelfde voor iedereen maar ik had het toch best moeilijk met die modder in de tweede reeks. De modder was zo plakkerig dat het ook extra moeilijk was om goede lijnen te kiezen. In ieder geval is het positief dat we nu resultaten hebben geboekt voor alle het harde werk dat we hebben geleverd. Ik kijk nu enorm uit naar de volgende ronde in Italië!” 13/06/2017 | posted by Stingray

no img
no img
no img
no img
Mx-discountDesmet MotorsportHaan WheelsBakens MotorsportLeon SagaertMxWorldUltimatePutolineBud RacingEmxTradeJepfraDhondtShock TherapyMxtopshoplaurense motorsTVE SportsHPI