Log in
Thor Header

Outlaw

Wilvo Rapport: Tonus laat goede snelheid zien in Orlyonok.

Het Wilvo Yamaha MXGP team had het afgelopen weekend een afspraak naast de Zwarte Zee, de tiende ronde van het wereldkampioenschap MXGP werd verreden op de vernieuwde accommodatie in Orlyonok, Rusland. Shaun Simpson is nog steeds aan het herstellen van een handblessure die hij begin mei opliep tijdens de Grand Prix van Letland waardoor Arnaud Tonus de enigste rijder was die voor het team in actie kwam.

Thor!

no img


Tonus maakte zijn intenties duidelijk in de trainingen op zaterdagochtend. In de vrije training zette hij een tweede tijd op de klokken en later in de tijdtraining verzekerde hij zich van een vijfde startplaats in de kwalificatieheat. In de 25 minuten durdende wedstrijd startte hij als derde en zorgde er vervolgens voor dat de 40.000 aanwezige fans op het puntje van hun stoel gingen zitten. Hij stoomde door naar de koppositie en wist de heat op overtuigende wijze winnend af te sluiten.

Voor de eerste manche op zondag had het hard geregend en daardoor was het circuit totaal anders dan op zaterdag het geval was. Tonus pakte geen goede start en kwam pas op een negende plaats uit de eerste ronde. Al snel begon hij plaatsen winst te boeken totdat hij in de waves ten val kwam en teruggeslagen werd tot buiten de top tien. Uiteindelijk wist hij er nog een negende plaats uit te halen maar het feit dat hij de derde snelste tijd neer had weten te zetten, bewees wel dat er veel meer in had gezeten.

Een betere start in de tweede manche zorgde ervoor dat hij gelijk mee kon vechten voor de podiumplaatsen. Helaas zorgde een valpartij ervoor dat hij een aantal plaatsen teruggeslagen werd. Na de valpartij herstelde hij zich goed en wist vanaf een achtste plaats al snel plaatsen goed te maken. In het resterende deel van de wedstrijd reed hij foutloos en vocht zich terug naar een vierde plaats. Met deze resultaten eindigde hij op een zevende plaats in het dagklassement en klimt hiermee naar een tiende plaats in de tussenstand.

Over twee weken wordt de volgende wedstrijd om het wereldkampioenschap MXGP verreden in het Italiaanse Ottobiano. 

Commentaar Arnaud Tonus: ‘’Ik voelde me gelijk goed op deze baan en won de kwalificatieheat. Ik was in staat om mijn exacte snelheid te laten zien. Vandaag waren de omstandigheden helemaal anders maar hoe dan ook voelde ik me goed. In de eerste manche kwam ik na een valpartij terug naar een negende plaats. In de tweede manche remde ik mijn motor even stil maar vocht voor alles wat ik waard was en wist nog terug te komen naar een vierde plaats. Ik voel me goed en ik hoop dat ik deze snelheid mee kan nemen naar de volgende Grand Prix.’’

 13/06/2017 | posted by Stingray

no img
Mx-discountDesmet MotorsportHaan WheelsBakens MotorsportLeon SagaertMxWorldUltimatePutolineBud RacingEmxTradeJepfraDhondtShock TherapyMxtopshoplaurense motorsTVE SportsHPI