Log in
Thor Header

Outlaw

24 MX Rapport: De Dycker 13de in doorregende Russische GP.

Zelfs de beste modderrijders ter wereld moesten het beste in zichzelf boven halen voor de uitzonderlijk zware Russische MXGP. In zijn debuut met 24MX Honda reed Ken De Dycker naar een 12de en 14de plaats, goed voor een 13de plaats in de eindstand. Damon Graulus eindigde als 20ste. 

Thor.

Credits: shotbyBavo

 

no img


De allereerste WK ronde in het Russische Orlyonok aan de Zwarte Zee was er één van groot contrast. De omstandigheden op het circuit waren op zaterdag perfect. In de kwalificaties lieten De Dycker en Graulus respectievelijk een 14de en 15de plaats noteren.

 

Door de regen gedurende de nacht en aanhoudende neerslag voor elke manche werd de omloop omgevormd tot een hybride constructie die het midden houdt tussen motorcrosscircuit met loopgraven en een ‘Tough man’ hindernissenbaan. De ervaren Ken De Dycker bracht het er in Rusland toch -en desondanks een vingerkwetsuur- goed vanaf. In beide manches nam Ken een behoorlijke start en wist hij grote tegenslagen te vermijden. In de tweede manche reed hij zelfs even 7de, maar hij zou uiteindelijk binnen komen als 12de, zijn beste resultaat van het seizoen.

Terwijl de grote De Dycker zijn lange benen en sterk bovenlichaam optimaal kon benutten in de diepe sporen had de veel kleinere Damon Graulus het extra lastig. Een gebrek aan inzet was allerminst aan de orde. Beide manches waren voor Graulus een eindeloze opéénvolging van schuivers, valpartijen en weer recht krabbelen met een steeds zwaardere motorfiets.

Ken De Dycker: “Al bij al was het positief weekend. De omstandigheden waren heel erg uitzonderlijk. Eerlijk gezegd heb ik zoiets nog nooit meegemaakt! De eerste race ging het nog, er stond weliswaar veel water op de baan maar de modder kleefde nog niet zo erg. Toen de modder overal begon op te plakken in de tweede manche werd het héél zwaar, letterlijk en figuurlijk! Gelukkig had ik in de tweede reeks een goede start waardoor het iets makkelijker ging. In dit soort van omstandigheden is het onvermijdelijk dat je problemen tegenkomt. Ofwel een kleine rijdersfout, of gaat een andere rijder in de fout waarop je niet kan reageren zoals normaal het geval zou zijn. Ik kijk nu heel erg uit naar de volgende ronde in Ottobiano!” 

Damon Graulus: “Tijdens de warmup op zondag lag het parcours er nog redelijk bij. Naarmate de dag vorderde werd de staat van de baan steeds slechter. In de eerste reeks was het zeker lastig maar het parcours was nog berijdbaar. De tweede manche zou ik liefst uit mijn geheugen wissen! Ik kwam op zoveel plaatsen vast te zitten, telkens opnieuw de motor los krijgen en weer vertrekken… Het was een hel. Ik wil niet klagen want de omstandigheden waren hetzelfde voor iedereen. Maar dit soort van circuit was in ieder geval absoluut niet in mijn voordeel! Met wat aanpassingen aan mijn rijstijl en met wat ik had geleerd tijdens de kwalificatie keek ik er naar uit om flink wat punten te pakken. Jammer dat het anders is gelopen. Zeker ook voor de monteurs die ontzettend hard moest werken dit weekend, bij deze wil ik hen nog eens bedanken voor de inzet. In de volgende ronde gaan we er opnieuw voor, ik ben super gemotiveerd om in Ottobiano een mooi resultaat neer te zetten.”

Ken De Dycker heeft nu de tijd om zich aan te passen aan zijn nieuwe motor in de aanloop naar de 11de ronde van het MXGP kampioenschap in het Italiaanse Ottobiano, tijdens het weekend van 25 juni.13/06/2017 | posted by Stingray

no img
no img
no img
no img
no img
Mx-discountDesmet MotorsportHaan WheelsBakens MotorsportLeon SagaertMxWorldUltimatePutolineBud RacingEmxTradeJepfraDhondtShock TherapyMxtopshoplaurense motorsTVE SportsHPI