Log in
Thor Header

Outlaw

Emil Weckman naar KTM Diga Junior Racing Team.

KTM Diga Junior Racing Team is verheugd Emil Weckman (15) te verwelkomen in het team voor de rest van het EMX125 kampioenschap. De getalenteerde Fin zal zijn debuut op de KTM SX 125 maken in Ottobiano, de vierde ronde in de  EMX125. Weckman won in 2015 én 2016 de Europese Honda 150 titel.

Thor.

no img


Tweevoudig EMX150 kampioen Weckman begon het seizoen met Team JTech Racing maar de Italiaanse formatie werd onlangs opgedoekt door gezondheids-problemen van beide vennoten. Hoewel de 125cc rookie bemoedigende resultaten neerzette in nationale wedstrijden bleven zijn resultaten in het EK onder de verwachtingen. 

Er zijn nog vijf ronden te gaan in de EMX125 serie waar Weckman momenteel 29ste staat in de tussenstand. Emil werd al geselecteerd voor Team Finland om z’n land te vertegenwoordigen op het FIM Junior Wereldkampioenschap eind juli in Lange Motokeskus, Estland. Naast zijn internationaal programma zal Weckman ook deelnemen aan enkele Finse en Duitse wedstrijden.

Emil Weckman: “De manier waarop Team JTech Racing moest besluiten om te stoppen is natuurlijk erg jammer. Ik ben hen in ieder geval dankbaar voor hun hulp en het feit dat ze in mij geloofden. Gelukkig zijn we snel tot een overeenkomst gekomen met KTM Diga Junior Racing Team. Ik denk dat ik goed pas bij het team en ik heb er danook veel zin in om het seizoen af te maken met zo’n professionele en gemotiveerde groep rond mij. Het is ook wel grappig om deel uit te maken van een Belgische team waar ik zoveel Finse teamgenoten heb! De eerste indrukken van de KTM zijn zeer positief. De motor is krachtig en zeer handelbaar ik ben erg benieuwd hoe het straks in de wedstrijden zal lopen!”

Dirk Saelen, KTM Diga Junior Racing Team owner and manager: “Emil staat bekend om zijn positieve instelling en zijn strijdlust. Hij is dan iemand die al even op ‘onze radar’ stond. Niemand stond er voor te springen dat zijn vorige team zou stoppen. Maar als rijder is het natuurlijk uitzonderlijk lastig om hiermee om te gaan tijdens het seizoen. Daarom zijn we blij dat we Emil en zijn familie toch op deze manier kunnen verder helpen. Ons eerste doel is nu om Weckman zo goed mogelijk te laten wennen aan zijn nieuwe motor en Ottiobiano voor te bereiden op de best mogelijke manier.”

 13/06/2017 | posted by Stingray

no img
no img
Mx-discountDhondtJepfraTVE SportsShock TherapyLeon SagaertMxWorldDesmet Motorsportlaurense motorsPutolineBud RacingMxtopshopUltimateBakens MotorsportHPIEmxTradeHaan Wheels