Log in
Thor Header

Outlaw

Endurocross Deurne: Laeremans klopt de Belgische toppers

Staat er een houdbaarheidsdatum op talent? We denken het niet. Bengt Laeremans is zondag winnaar geworden van de Superfinale van de Endurocross in Deurne.

Hij versloeg daarbij alle Belgische top enduristen.

 

Thor it voor een uitgebreid verslag

 

 

no img


Eerder op de dag was Bengt al winnaar geworden van de Pro-klasse. Eindelijk sprak deze vierde Endurocross ook de massa aan. Opvallend veel fietsen, dus Antwerpenaren, hadden de weg naar de Bosuil gevonden. Met meer dan 20 internationalen was ook het zuiden massaal naar antwerpen afgezakt.

De Superfinale dan. Ze werd ingeluid door Cédric Melotte, voor Jean-François "Jeff" Goblet en Laeremans. Laeremans zette meteen druk op Goblet  en liet zelfs zien waar hi jzou toeslaan: op de pistebocht. Een schuine helling met een plankenvloer, als het ware een "Wall Of Death". Daar plaatste Laeremans een plaagstoot. Goblet pareerde, maar panikeerde. En bij de volgende doortocht stak Bengt netjes binnendoor. De achterstand op Melotte ophalen was een andere zaak. Daar waren drie volle ronden voor nodig. Laeremans' drive was echter subliem en vertwijfeld moest ook Melotte de wet van de sterkste ondergaan. Zo werd de tweede koershelft - men reed 7 minuten + 1 ronde, een langgerekte ereronde voor Bengt Laeremans die zichzelf opvolgt. Na vier edities staan Goblet en Laeremans gelijk: 2 - 2!

Eerder was de Interklasse al beslist in het voordeel van Cedric Melotte. Voor de start van de slotreeks stonden Melotte en Goblet gelijk. De uitslag van de finale zou dus beslissend zijn en Melotte haalde hier de bovenhand, na een eerder slechte start van Goblet.

De Beloften waren een puur Waalse aangelegenheid. Hier ging de zege naar Boris Mazzoni. Die won alle drie de reeksen, al moest hij de laatste toch stevig pushen om een valpartij weer terug in goede banen te kanaliseren. Hij versloeg Marvin Bertholet en Mathias Mathon.

Lode Mertens won de Support race.

Opvallend was ook de deelnaea van Joël Smets. De vijfvoudige werledkampioen haalt met een derde plaats in de Pro-klasse vlot de finale, maar was te uitgeteld om nog te starten. Ook Dieter Vromans liet als crossman mooie dingen zien en mocht eveneens starten in de Superfinale.

De wind zit er duidleijk onder. Nu nog een top locatie en een grootse mediacampagne en dat kan dit een off-road pareltje worden.

Urban motorcross, het woord bestaat nog niet, dus vinden wij het uit!

 18/06/2017 | posted by Stingray

no img
no img
no img
no img
Mx-discountHPIBud RacingMxtopshopMxWorldTVE SportsDhondtEmxTradeJepfraBakens MotorsportHaan WheelsPutolinelaurense motorsShock TherapyDesmet MotorsportLeon SagaertUltimate