Log in
Thor Header

Outlaw

Vijf minuten met Jens van Meer...

Jens van Meer kende dit seizoen al heel wat pech, toch staat Jens nog knap derde in het Belgisch Kampioenschap. De CKP-Racing piloot die mee ondersteunt wordt door MX Topshop hoopt in deze tweede seizoenshelf op meer geluk en wie weet kan hij nog meedoen voor de Belgische titel...
 

Tijd voor een interview met de VLM-topper, klik op Thor

no img


Foto's: Davemx.be

Je seizoen is er eentje met ups en downs waar vooral pech de reden waren van de downs, noem eens enkele pechzondagen op en wat had je aan de hand.

JVM: Ik heb dit jaar inderdaad al veel pech gekend en jammer genoeg was dit meestal bij de proeven voor het kampioenschap. Bij een paar proeven ben ik in de start gevallen maar meestal kon ik nog goed naar voren rijden, toch kun je dit niet vergelijken met een reeks waar je niks meemaakt. In Balen bij de eerste proef stak de mechanisce pech de kop al op. Ik reed de volledige reeks in de 3de versnelling en moest dus uitkijken dat ik de moto niet doodremde. Ook in de laatste weken heb ik  vooral mechanische problemen gehad. Zoals in Dessel, daar had ik een mooie kopstart maar na 2 bochten begaf de moto het en bleek dat de volledige motor opgeblazen was. Tijdens de tweede reeks in Dessel is de voorvering langs één kant kapot gesprongen waardoor de olie er langs alle kanten uitliep en ik moest verder rijden zonder een goede voorvering.  Tijdens de laatste wedstrijd in Tessenderlo ben ik  in de start gevallen waardoor de as van de kickstarter over geplooid was en mijn motor niet meer wou starten. Dankzij helpende handen kregen we mijn motor terug aan de praat maar toen was de rest al 2 ronden uitgelopen. Ook in Genk stond de pech aan mijn zijde. Hier kreeg ik tijdens de tweede reeks een lekke band dat gepaard ging met een valpartij en ik dus ook de wedstrijd moest verlaten.

Gelukkig waren er ook de ups, welke ga je onthouden?

JVM: De pinkstertrofee die ik dit jaar heb gewonnen te Lummen, de tweede reeks in Tongerlo waar ik met Wesley Verheyen een hele reeks heb gestreden voor de overwinning en dan mijn reekszege in Lommel. Dit zijn wedstrijden waar ik me aan optrek na een pechweekend en waarvan ik nog steeds nageniet.

Met nog zeven kampioenschapsproeven te gaan sta je 45 punten achter op leider Kenny Janssens, maak je nog kans op de Belgische titel?

JVM: Kans maak je altijd maar ik ben hier redelijk realistisch in en vrees dat de titel er dit jaar niet meer in zit, al blijf ik natuurlijk hopen J. Maar 45 punten zijn al heel wat. Ik zal natuurlijk mijn uiterste best doen om nog zoveel mogelijk punten te verzamelen en zo op het einde van het seizoen op het podium te verschijnen.

 

Welke wedstrijden staan dit seizoen nog hoog aangeschreven op de kalender?

JVM: Ik heb geen specifieke wedstrijden die hoog aangeschreven staan, ik wil elk weekend er het meeste uithalen en het beste van mezelf geven. Maar de wedstrijden die aangekruist staan als proef blijven voor mij het meest stressvolle maar tevens diegene waar ik echt van geniet (zonder pech dan toch!)

 

Je was jarenlang een MCLB-piloot, een heel stuk rijden elke week vanuit Beerse (juist?), hoe ben je bij de MCLB terecht gekomen?

JVM: Ja dat klopt, het was elk weekend dat we toch enkele uurtjes in de camionette vertoefde om te kunnen rijden. Ik heb van bij de 65cc tot en met de 85cc grote wielen altijd KNMV gereden en dat waren altijd zandparcours. Daarom kon ik dus niet uit de voeten op de harde parcours dat is de reden waarom ik naar de MCLB gegaan ben. Hier heb ik nog geen moment spijt van beleefd want ik heb mooie tijden beleefd daar.

 

Je hebt overwinningen bij de MCLB, bij VLM en ook bij VMCF, een echte topper bij de liefhebbersfederaties dus, heb je nog ambitie om het nog hogerop te gaan zoeken?

JVM: Ik zou eerst en vooral een titel bij de inters mx1 bij de VLM willen behalen. Daarnaast zou ik ook wel enkele ONK’s willen mee rijden.  Een kans om mee te doen bij de EMX300 zou ook geweldig zijn, dit is een mooie kans is om veel bij te leren. De prachtige parcours zijn natuurlijk ook pluspunt  om eens op te mogen rijden.

 

Wie is/was je grote voorbeeld in de motorcross?

JVM: Ik heb altijd opgekeken naar Jeffrey Herling dit omdat ik hem al van kleins af zag rijden in de KNMV. Hoe hij in het zand rijdt doen er hem niet veel na. Hij heeft ook steeds een eigen mening klaar en trekt zich niet aan wat anderen over hem zeggen of wat ze van hem vinden.

 

Wat is je droomcircuit?

JVM: Als ik de kans zou krijgen zou ik toch graag eens op enkele parcours in Amerika gaan rijden. Bijvoorbeeld: Glen Helen.

 

Wat vind je dat beter kan bij de VLM?

JVM: Ik vind dat de VLM beter een blauwe vlag zou inlassen zodat de piloten die worden gedubbeld dit onmiddellijk en duidelijk zien. Vaak leidt dit nu tot onnodige frustatie zowel bij de kopgroep als bij de piloten die worden gedubbeld want zij zitten natuurlijk ook in duel. Ook ben ik van mening dat ze tijdens de pauze het plein veel te veel gaan platrekken. Dan krijg je gevaarlijke situaties zoals blockpasses omdat je niet meer op eigen kracht en snelheid iemand kan voorbij rijden. Dit omdat iedereen op het platte parcour even snel rijd en deze snelheden veel te hoog liggen. Wij moeten ons aanpassen aan het parcour en niet andersom.

Zondag aanstaande, wedstrijd in Retie, wat mogen we van je verwachten?

JVM: Ik rij heel graag in Retie. Het is een mooi parcour en de organisatoren doen steeds hun best. Bij mij zit de snelheid de laatste tijd goed dus ik hoop zo hoog mogelijk te eindigen en zal daar ook mijn uiterste best voor doen. Schrik voor pech blijft er wat inzitten maar als alles meezit hoop ik om mee te strijden voor het podium.

 

Als je nog iemand wil bedanken….

JVM: Eerst en vooral zou ik het CKP-racing team willen bedanken voor al de steun en het vertrouwen in mij. Natuurlijk bedank ik ook mijn vriendin , ouders en broer en Jens Verheye die er ieder weekend staan langs de zijlijn.  Ook een grote dank aan mijn trainer David cools om mij 100 procent aan de start de laten verschijnen. Mijn vrienden, supporters en alle fotograven voor de mooie foto’s elke weekend opnieuw en een grote dankuwel aan mxtopshop , denicol , vertex en alle andere sponsors.12/07/2017 | posted by Marcel

no img
no img
no img
no img
no img
no img
no img
Mx-discountBakens MotorsportPutolineJepfraMxtopshoplaurense motorsMxWorldTVE SportsEmxTradeShock TherapyLeon SagaertBud RacingHPIDesmet MotorsportHaan WheelsDhondtUltimate