Log in
Thor Header

Outlaw

GP Limburg Lommel: de evaluatie van de EMX150.

Eerlijk? Iedereen die kritiek had/heeft op de omloop van Lommel: jullie kennen niks van cross. De GP van Limburg leek zaterdag uit te regenen. Maar de wolkbreuk en het schitterende werk van de shovel- en andere chauffeurs leidde er toe dat Lommel zichzelf alle eer bewees.

50 jaar bestaat deze omloop, en een mooiere verjaardagscadeau kon de zandbak zich niet wensen. In elke reeks van EMX150 tot de MXGP was het smullen geblazen. Herlings won, maar kreeg het niet cadeau. Ook Prado Garcia won en aan de ogen  van zijn mentor te zien was dat wel het mooiste moment van de dag. Dit was een hoogdag voor de motorcross in het algemeen. Helaas niet voor de Belgen in het bijzonder.

In plaats van de klassieke aftertalk proberen we mee te geven wat ons ter ore kwam of opviel. Want twee dagen in Lommel kruipt toch wel wat in de knoken. Let’s start with the EMX150.

Thor!

Credtis Hermans: Manuella Dijckmans.

no img


Lynn Valk, het kleine dametje uit Nijverdal wekte verbazing en bewondering. De meid met de roze helm leidde een volle ronde in de slotreeks en hield daarna nog een poos stand op de tweede plaats. Ne een foutje werd ze uiteindelijk negende in de Honda EMX150. Ongelooflijk wat de meid presteerde in de diepe zandbak.

In dezelfde klasse leek Anton Nordström-Graaf  zelfs na een mindere start vlot naar winst te leiden. Een hapering drie ronden voor tijd bracht plots de Portugees Luis Outeiro in winnende stelling, maar Nordström-Graaf zette in de slotronden alles recht.

Andrea Adama won overtuigend de slotreeks. Hij was mogelijk de beste man in de EMX150, maar hij sneuvelde letterlijk toen Nordström-Graaf en Outero hem op de hals vielen in een zinderende eerste reeks. De Zweed leidt met twee punten verschil op Outeiro en zes op Adamo.

Senne Hermans was de beste belg op de negende plaats. Hij  ging Denzel Vervaet(11), Wannes Ritrovato (12), Rune Hermans (18) en Nyls Kesse (21) vooraf.07/08/2017 | posted by Stingray

no img
no img
no img
no img
no img
no img
no img
no img
no img
no img
no img
no img
Mx-discountLeon SagaertMxWorldBakens MotorsportEmxTradeDhondtHaan WheelsUltimatelaurense motorsPutolineTVE SportsDesmet MotorsportBud RacingJepfraShock TherapyHPIMxtopshop