Log in
Thor Header

Outlaw

GP Limburg Lommel: de evaluatie van de EMX125.

Ook deze klasse kreeg en Lommels tintje. Herinner U maar de voorbeschouwing rond Gianluca Facchetti, zijn zwaar ongeval en de wonderbaarlijke herstelling. Maar de Italiaan mocht dan wel een van de snelsten zijn winnen kon hij niet. Te veel ‘vallitis’.

Thor voor de EMX125.

no img


Een Belg slaagde er in zich te plaatsen voor de wedstrijden. Wannes Van de Voorde uit Sint-Katelijne-Waver had zondag in Gooik al een leuke indruk achter gelaten. Via de last chance waarin hij vierde werd mocht hij starten in het EK. Hij zou 34ste worden. Raakten niet met de hakken over de sloot: Lucas Adam, Lars Derboven en Adrien Wagener.

Liefst 10 Franse rijders deden wel mee in de reeksen. In aantal gingen ze de Zweden (7) en de Nederlanders (6) vooraf.

Brian Strubhart-Moreau beperkte in Lommel de schade. Weliswaar moest hi vrede nemen met de tweede plaats in de eindstand. Dat was het gevolg van twee heel goede starts. In de eerste manche lukte hi de holeshot, en in de tweede schoof hij gepast mee met Gianluca Facchetti. Maar je zag het aan hem wanneer hij er door zat. Strubhart-Moreau begon om te kijken. Tot twee keer toe zag hij Mikkal Häarup op volle kracht voorbij stomen.

Mikkel Häarup was  niet de snelste rijder, maar wel de beste in de eindstand. Twee keer raakte hij niet goed mee weg in de starts, buiten de top tien zelfs. Maar wat de Deen neerzette was pure klasse. Stap voor stap, niet bruusk remonteerde hij de een na de andere rijder. Halfweg zat hij al tweede maar nam weer ruim de tijde om Strubhart-Moreau tot de orde te roepen. Door de dagzege nadert Mikkel tot op 8 punten van de Franse rijder.

Een achteruit bollende bestelwagen kostte Gianluca Facchetti twee jaar geleden ei zo na zijn leven. Maar het kwam allemaal goed voor de Italiaan, die in Lommel resideerde. Was hij de snelste? Zonder twijfel. Leidde in de eerste reeks. Viel dan terug naar de elfde plaats en sloot af als derde. Ook in de slotreeks was hij  de beste starter. Een eerste fout liet Strubhart-Moreau en Kevin Hörgmo voorbij komen. Dat kon hij nog snel rechtzetten. In de vijfde ronde was het weer prijs. Weer plooide Facchetti zich dubbel en werd overnieuw derde. Schrale troost, als je weet dat hij intrinsiek de beste was.

Creymert Racing mag tevreden zijn. Kevin Hörgmo reed twee sterke reeksen waarin hij  resp. tweede en vierde werd. Hij werd door Facchetti van het podium gereden en blijft vierde in het EMX125 dat wellicht beslist gaat worden tussen Moreau-Strubhart, Häarup, Facchetti en Hörgmo.

Credits: zie logo, Giorgi Stegner, Massimo Gobbi en Philippe Tobola.07/08/2017 | posted by Stingray

no img
no img
no img
no img
no img
no img
Mx-discountBakens MotorsportPutolineLeon SagaertTVE SportsJepfraHPIMxtopshopMxWorldBud RacingUltimatelaurense motorsDesmet MotorsportHaan WheelsShock TherapyDhondtEmxTrade