Log in
Thor Header

Outlaw

GP Limburg Lommel: de evaluatie van de EMX300.

Met 21 punten verschil mag Brad ‘Ando’ naar Frauenfeld-Gachnang afreizen.

Als hij daar hetzelfde resultaat puurt als in Lommel dan is de EMX-titel voor de vriendelijke Brit. Mike Kras moet al rekenen op een off-day van Brad, terwijl Kenny Vandueren geen kans meer maakt op de titel. Veel Belgen in deze EMX-race, maar voor Ken Craeghs, Dean Van Clapdorp, Joey Declercq en Maxime Sjongers was het verhaal zaterdagmiddag al voorbij.

De EMX300, jawel, Thorren.

 

no img


Klik hier voor een EMX 300 gallerij van Plons

 

Mike Kras won. Dankzij de betere slotreeks. In de eerste manche deed Kras het ook wel goed. Dat werd een heerlijke reeks met Anderson die de Nederlander verschalkte, maar enkele ronden later toch weer Kras aan het roer moest laten. Kras begaf in de laatste ronden. In de slotreeks kwam Mike als tweede uit de startblokken. Hij legde het tempo zo hoog dat hij na het passeren fan Greg Smets niemand meer terug zag. Zette zelfs Anderson op een kwart minuut en werd verdiende eindwinnaar.

Zou het kunnen dat Rik Satink de beste man in de koers was? Niet volgens de cijfers, maar wel volgens wat we zagen. Satink liet het wat hangen in de starts, maar twee fenomenale inhaalraces dwongen mijn en eenieders bewondering af. De rijder uit Overijssel werd dik verdiend derde in de eindstand.

Michael Hool, de Nederlandse ‘Lommelkenner’ reed een heel sterke eerste reeks. Na een slechte start/val in de slotmanche kreeg hij de vaart er niet meer in.

Kenny Vandueren mag zijn titelambities opbergen. Een week voor de finale is de kloof op Anderson ruimer dan 50 punten. Het had anders gekund, want Kenny startte als snelste, maar toen het linksaf ging blokkeerde zijn voorwiel. Het kostte bloed, zweet en tranen, ook bij vader Patrick, om vijfde te worden. Geen goede start in de tweede reeks, maar toch nog terug gekomen tot opnieuw de vijfde plaats.

Erik Willems zat goed in de wedstrijd. Eindigde in de eerst manche achter Vandueren maar moest in de tweede de pitlane opzoeken. Daardoor werd hij te ver terug geslagen. Willems werd achtste in de eindstand.

Greg Smets beleefde de twee uitersten. In reeks één moest hij gelijk de pits in, vermoedelijk met een defect achterwiel. In de tweede reeks begon hij in de kop van de koers. Leidde in de eerste ronde, maar zou dan een ontketende Kras voor laten. Vervolgens kreeg hij de verrassend sterk rijdende Est, Andero Lusbo over zich heen. Toen later ook nog Satink en Vandueren langs kwamen settelde Greg zich op de zesde plaats. Door de pech van reeks een kwam hij in totaal uit op 11.

De overige Belgen dan: Gordano Natale hield mooi stand en werd vijftiende. Dat was vlak voor Mathias Plessers en op 18 kregen we Tallon Verhelst. Ronny Van Hove, de kranige veteraan werd 23-ste en was zo de laatste Belg met punten. Tom Cuyvers, de plaatselijke ‘local’ sloot af  als 30ste.07/08/2017 | posted by Stingray

no img
no img
no img
no img
Mx-discountLeon SagaertMxWorldBakens MotorsportEmxTradeDhondtHaan WheelsUltimatelaurense motorsPutolineTVE SportsDesmet MotorsportBud RacingJepfraShock TherapyHPIMxtopshop