Log in
Thor Header

Outlaw

GP Lommel by Kemea

Er werd met argusogen uitgekeken naar de thuiswedstrijd in Lommel. Talloze bekende gezichten waren van de partij en een fantastische sfeer op het loodzware circuit zorgden voor een hoogtepunt in het WK tot hiertoe. Ondanks een sterke prestatie van Benoit in de kwalificatie wedstrijd vielen de resultaten van de KEMEA-rijders op zondag wat tegen, waardoor het ganse team met gemengde gevoelens terugkijkt op de Belgische GP. 

Thor!

Credits: shotbyBavo

no img


Het weekend begon nochtans super voor KEMEA. Op zaterdagmorgen werd er bekend gemaakt dat het jonge Belgische talent Jago Geerts volgend jaar het team zal vervoegen. Jago, die overigens dit weekend zijn GP debuut maakte, zal volgend jaar het WK MX2 betwisten. Hiermee zal ook het volgende Belgische talent zijn kwaliteiten kunnen ontwikkelen onder de vleugels van Marnicq Bervoets en Jacky Vimond. 

Op de omloop liet Benoit Paturel zien dat hij niet gewoon voor een top 5 was gekomen. Met de snelste tijden in de trainingen en een sterke tweede plaats in de kwalificatiewedstrijd bevestigde hij dat hij ook in het zand meekan met de toppers. Brent schoof na een mindere start op naar de 13e plaats en Alvin moest al snel naar de kant met technische problemen. Hij moest op zondag als laatste naar het starthekken. 

Benoit sloot de eerste reeks op zondag af met een vierde plaats. Aanvankelijk kwam hij niet goed in zijn ritme maar na enkele sterke laatste ronden schoof hij nog op van de zesde naar de vierde plaats. Brent kwam na de eerste ronde door als 11e en finishte als 10e. Alvin moest door zijn slechte startpositie van achteraan terugkeren en kwam terug van de 23e naar de 13e plaats. 

In de tweede manche kwam Benoit in de eerste bocht ten val en moest hij helemaal achteraan terug van start gaan. Hij reed een sterke wedstrijd maar kwam niet verder dan de achtste plaats, goed voor een zesde plaats in de daguitslag. In de tussenstand van het WK blijft hij op de vierde plaats. Brent maakte in het begin van de wedstrijd een foutje en viel terug naar de 20e plaats. Van daaruit zette hij de achtervolging in en finishte hij op de 12e plaats, net voor Alvin die andermaal van buiten de top 20 terugkeerde naar de 13e plaats. Ook in de daguitslag finishten Brent en Alvin als 12e en 13e. Brent valt in de tussenstand van het WK terug naar de 10e plaats, Alvin staat momenteel op de 14e plaats. 

Benoit Paturel: “ Het positieve aan dit weekend was dat de snelheid aanwezig was op deze zware zandomloop om op het podium te finishen. Dit toont dat het harde werk loont. Er had meer ingezeten maar ik maakte een fout in de start van de tweede reeks. Laat ons het positieve onthouden en blijven werken!”

Brent Vandoninck: “ Ik ben teleurgesteld met dit resultaat en had zeker meer verwacht in Lommel. Ik vond het ganse weekend mijn draai niet. Ik verdraaide zaterdag mijn voet en had wat last van mijn knie in de wedstrijden zondag, maar het vlotte gewoon niet. Ik vond de goeie flow niet en kan dus zeker niet tevreden zijn na dit weekend. Ik ga deze week de knie laten controleren bij Dr. Claes en hoop dat er niet al te veel schade is.”

Alvin Ostlund: “ Het rijden op zich ging vrij goed op zondag. Spijtig dat ik na de pech zaterdag helemaal buitenom moest in de start en zo telkens op achtervolgen was aangewezen. Het resultaat is niet wat ik gehoopt had maar ik kon telkens goed terugkeren van buiten de top 20. 08/08/2017 | posted by Stingray

no img
no img
no img
Mx-discountLeon SagaertMxWorldBakens MotorsportEmxTradeDhondtHaan WheelsUltimatelaurense motorsPutolineTVE SportsDesmet MotorsportBud RacingJepfraShock TherapyHPIMxtopshop