Log in
Thor Header

Outlaw

Update blessure Jago Geerts Bis.

De nieuwe rijzende ster aan het motorcross firmament Jago Geerts had waarschijnlijk een heel ander scenario voor ogen om zijn debuut in het FIM Wereldkampioenschap MX2 op gang te trekken.

Thor.

no img


Bij het plaatsnemen achter het starthek leek er voor de regerend Europees en wereldkampioen 125 cc nog geen vuiltje aan de lucht. Als zeventienjarige debuteerde de Belg, woonachtig in het Kempense Mol,  in het meedogenloze Lommels zand tussen het grote geweld, stuk voor stuk toppers in de motorcross wereld die, door de ogen van het Belgische supertalent, op het nodige respect konden rekenen. Respect, tot hij zijn helm had vastgegespt, zijn crossbril als een vizier voor zijn ogen liet schuiven en zijn voorwiel, voorzien van dikke zwarte noppen, een eerste contact maakte met het metalen starthek.

Jago Geerts is uit het juiste hout gesneden met een winnaarmentaliteit die slechts uitzonderlijke talenten in de sport is toebedeeld.

Ook in de start liet Geerts met het nummer 931 zich niet aan de kant zetten door de ervaren rotten in de MX2. Pas in de eerste bocht liep het volledig fout voor de KTM Sahkar piloot toen zijn voorwiel wegschoof, waarschijnlijk te wijten aan een te bruusk remmanoeuver.

Eenmaal het voorwiel het contact met het zand verloor, was er in het gedrum om met veertig rijders zonder kleerscheuren door te komen, voor Jago Geerts geen marge om de motor te corrigeren. In het strijdgewoel bleef Geerts verweesd achter met enkele andere onfortuinlijke rijders die meegesleurd werden in zijn val. Toen hij als laatste van onder zijn motor kroop, voelde hij de pijn onmiddellijk in zijn rechter schouder. Hoofdschuddend gaf hij aan een official van de Belgische motorrijders bond aan dat hij niet meer verder kon rijden. Met zijn linkerhand ondersteunde hij zijn rechterarm om de pijn te verzachten tot er medewerkers van de medische interventiedienst toesnelden.

Maandag

Op maandag werd Jago Geerts in het ziekenhuis van Herentals verwacht waar dokter Toon Claes een echo en andere röntgen foto’s van de geblesseerde schouder liet maken. Het resultaat van de foto’s bracht echter geen uitsluitsel over de kwetsuur. In de late namiddag werd Geerts verwacht bij kinesitherapeut Jan Spooren te Lommel voor een eerste behandeling. Gekwetste pezen en uitgerokken schouderbanden bleken de nodige pijn te veroorzaken.

De kwetsuur zal Jago Geerts voor enkele weken van de motor houden. De wedstrijd aanstaande zondag in Zwitserland, meetellende voor het Europese kampioenschap 250 waar hij dit seizoen aan deelneemt, en de laatste wedstrijd van het seizoen in Villars Sous Ecot (Frankrijk) op 17 september gaan aan zijn neus voorbijgaan als deelnemer.

Zeventien en al de status van fabriekspiloot

Vrijdag 4 augustus werd de overeenkomst tussen Yamaha Motor Europe en Jago Geerts officieel afgerond. De zeventienjarige Geerts tekende, voor de seizoenen 2018-2019 en een optie voor 2020, een fabriekscontract met de Japanse motoren constructeur Yamaha. Het Belgische officiële Yamaha Kemea Racing Team onder leiding van voormalig Grand Prix piloot Marnicq Bervoets zal voor de volgende drie jaar de thuishaven van de supergetalenteerde motorcrosser worden.

 09/08/2017 | posted by Stingray

no img
no img
no img
Mx-discountBakens MotorsportPutolineLeon SagaertTVE SportsJepfraHPIMxtopshopMxWorldBud RacingUltimatelaurense motorsDesmet MotorsportHaan WheelsShock TherapyDhondtEmxTrade