Log in
Thor Header

Outlaw

WK herkansing op de Keiheuvel: Simpson tegen de Belgen!

Op dinsdag 15 augustus gaan we op zoek naar de Flanders Master Of Motorcross, naar een winnaar voor de Trofee Sylvain Geboers of – voor wat betreft de Inters MX2 en Nationalen MX2 - naar de Trofee Joël Roelants en Bart Goelen. Heel veel namen , maar het blijft in de volksmond toch gewoon de ‘cross op de Keiheuvel’.

Een dikke week na de GP van Lommel en de GP van Zwitserland een echte WK-herkansing.

Thor!

no img


MX1

De hamvraag luidt: zal Shaun Simpson voldoende gerodeerd zijn om zijn zege van vorig jaar over te doen? De Schot, ondertussen met een weelderige baardgroei kende dit seizoen wel echt pech. Hij raakte gekwetst, en bij zijn heroptreden in Ottobiano duurde de rentree precies 103 meter. Maar op de persconferentie zagen we een breed lachende Simpson, met zijn lieve madammeke. Een Simpson die deze week al proef draaide op de nieuwe Yamaha 2018.

Shaun kan de Geboers Trofee nog niet definitief winnen.

Kevin Strijbos ook niet, maar die heeft er al een in zijn kast staan.  ‘The New Kid’ is altijd een vaste waarde op de Keiheuvel. Dat zal in de editie 2017 niet anders zijn.

Komt daar nog eens bij dat ex-wereldkampioen Romain Febvre ook zijn geluk komt beproeven. Hij zal wel eens willen winnen, na zijn derde plaats van vorig jaar.

En we durven gokken. Als Simpson er naast pakt zal ‘shorty’ Arminas Jasikonis er dicht bij zijn. De lange reed in Lommel de pannen van het dak, wat zich door een defecte uitlaat en een slepend ribletsel niet vertaalde in punten. Ook hij won ooit op de zandduin, weliswaar bij de amateurs.

Max Nagl staat ter discussie bij Husqvarna, klinkt het in de wandelgangen. Of het waar is weten we niet. De duitser is nog heel snel, snel genoeg om iedereen af te troeven dinsdag.

Op Van Horebeek na zijn de meeste Belgen er allemaal. Tweevoudige wereldkampioen Steve Ramon, was in Gooik goed bezig. Steve is de enige die twee zege's kent en eventueel de Trofee kan winnen. Een Ken De Dycker op goed materiaal komt ook ver. Jens Getteman en Damon Graulus kwamen door omstandigheden niet uit de verf in Lommel. Aan hen om te bewijzen dat dit pech was.

De subtoppers dan. Dewulf won al ooit op de Keiheuvel, in een sterk bezette VLM-cross. Greg Smets deed het prima in de EMX300, maar viel helaas een reeks uit. Kenny Vandueren staat nog altijd derde in dat EK.

En nog een outsider: Jeremy Delince is een rijder van uitersten. In zijn beste dag, net zoals enkel weken geleden in Gooik doet hij met de besten mee.

En Yentel Martens maakt op de Keiheuvel zijn rentree.

MX2

Drie blikvangers trekken de aandacht. Uiteraard Jago Geerts. Maar we maken voorbehoud. In Lommel liep Jago tegen een schouderletsel aan. Veel zal afhangen van de genezing of hij al dan niet zal starten. Zo niet, dan wordt het voor Brent Van doninck en de Amerikaan Thomas Covington wat gemakkelijker.

ALLE BMB-REEKSEN

Voor de rest wordt het vaste BMB-programma afgewerkt. Alle reeksen rijden 20 minuten. Een tip voor de officials: maak het de jeugd wat gemakkelijker en knijp hier enkele minuten van af.

Timing wedstrijden

Cup MX2        10.40   20' + 1R

Cup MX1        11.10   20' + 1R

Jeugd 85cc     1140    20' + 1R'

Pauze

125 cc Cup     12.55   20' + 1R

Inter MX2        13.25   20' + 1R

Inter MX1        13.55   20' + 1R

Cup MX2        14.25   20' + 1R

Cup MX1        14.55   20' + 1R

Jeugd 85cc     15.25   20’ + 1R

125 cc Cup     16.05   20' + 1R

Inter MX2        16.35   20' + 1R

Inter MX1        17.05   20' + 1R

Randanimatie

Op 12 augustus is er een opstapdag. Speciale aandacht wordt besteed aan de anders-validen die mee mogen rijden in een sidecar.

Jongeren tot 16 jaar mogen gratis binnen, 65-plussers en anders-validen betalen halve prijs mits overleggen  nodige documenten.  Er wordt voor gezorgd dat de anders-validen vlotte toegang krijgen en dat er hulp is voorzien, waar nodig.

In de Tent zorgt een DJ voor vertier.

 09/08/2017 | posted by Stingray

no img
no img
no img
no img
no img
no img
no img
no img
no img
no img
Mx-discountLeon SagaertMxWorldBakens MotorsportEmxTradeDhondtHaan WheelsUltimatelaurense motorsPutolineTVE SportsDesmet MotorsportBud RacingJepfraShock TherapyHPIMxtopshop