Log in
Thor Header

Outlaw

GP van Zwitserland Info.

Traditie hebben ze nog niet in Frauenfeld-Gachnang. Vorig jaar werd de omloop verguisd als een parcourtje voor de liefhebbersbond. Maar toch kregen we een pittige GP. Het valt af te wachten wat voor weer het is in ‘Der Schweiz’.

Onder Thor, enige relevante info.

no img


Frauenfeld-Gachnang, ligt op 630 km van Brussel. Zo’n 40 km ten Noord-Oosten van Zurich.

Circuit is gelegen op het platste deel van Zwitserland, op de terreinen van een suikerfabriek met vestigingen in Aarberg en Frauenfeld.

De eerste Zwitserse GP werd gereden in 1959 nabij Geneve.

Laatste GP in Roggenburg 2001 was een triple, gewonnen door Jamie Dobb, Claudio Federici en Marnicq Bervoets.

Julien Bill is de enige Zwitserse wereldkampioen bij de solo motoren. Hij won de MX3 titel in 2011.

Hansi Bachtold en Fritz Füss werden wel vier keer wereldkampioen bij de zijspannen.

Vorig jaar won Antonio Caïroli met een 1 – 5 resultaat.  Gajser werd tweede met een 9 – 1 score. Romain Febvre ging naar drie 8 – 2. Op vier: Gauthier Paulin  3 – 11 voor Glenn Coldenhoff 11 – 3. Van Horebeek was de beste Belg, hij werd achtste met een 4 – 10. Desalle was tiende met een 3 – 16.  Strijbos werd 15de , Graulus 19de.

In de MX2 ging de zege naar Max Anstie voor local Jeremy Seewer en Benoit Paturel. Van doninck werd veertiende en Nathan Renkens 25ste.

Entry List: naast de vaste namen enkele lokale rijders op de MXGP-lijst. Zoals Andy Baumgartner, Yves Furlato en  Nicolas Bender. Uit Frankrijk komt Jason clermont Tommy Searle staat er weer eens bij, hopelijk voor echt dit keer. En ook de gewezen Oostblokkers Martin Michek en Jaromir Romancik.

In de MX2 vallen Josiah Natzke en de wederoptredende Davy Pootjes op. De rest is bladvulling denken we.

In de EMX300 grijpt Brand ‘Ando’ Anderson wellicht de Europese titel. Hij telt 19 punten voorsprong op Mike Kras, de winanar van Lommel. Kenny Vandueren is kansloos voor de titel. Hij staat derde, en wordt in de rug gekeken (16 punten) door Erik Willems.

Voor de EMX-titel blijven zondag nog twee echte kandidaten over: Simone Furlotti en Morgan Lesiardo. Alberto forato is de derde Italiaan, maar hij telt toch al 55 punten achterstand op de leider. Jago Geerts blijft gekwetst aan de kant. Na Zwittseland is er de finale in Montbeliard.

Brian Strubhart-Moreau (EMX125) zal uit een goed vaatje moeten tappen om uit de greep van Mikkel Haarup te blijven. Hij moest in Lommel 10 punten inlevren op de Deen die nu op 8 eenheden volgt. En dan is daar zeker Gianluca Facchetti, de snelste man in Lommel, die eigenlijk ook maar op 19 punten van de leider volgt.11/08/2017 | posted by Stingray

no img
Mx-discountLeon SagaertMxWorldBakens MotorsportEmxTradeDhondtHaan WheelsUltimatelaurense motorsPutolineTVE SportsDesmet MotorsportBud RacingJepfraShock TherapyHPIMxtopshop