Log in
Thor Header

Outlaw_onderaan

DIGA Report EMX250 en EMX125: Kohut en Weckman.

Sinds zijn terugkeer in competitie in Axel vorige maand verzamelde Tomas Kohut al enkele podiumplaatsen. De Zwitserse GP diende dan ook als lakmoesproef om zijn huidige niveau te vergelijken. Tomas bracht het er echter prima van af in zijn eerste EMX250 wedstrijd van het seizoen. Dankzij een 17de en 18de plek werd hij 18de algemeen.

Thor!

Credits: Eric Lauryssen.

no img


De stijlvolle Slovaak was niet de enige KTM Diga Junior Racing rijder die uiteek naar Frauenfeld. Ook Emil Weckman, in goede doen in Lommel vorig weekend, wilde graag de stijgende lijn doortrekken in de 7de ronde van het EMX125 kampioenschap.

Misschien was het de combinatie van herwonnen vertrouwen of zijn dubbele reekszege in Zwitserland vorig jaar maar de sympathieke Weckman presteerde meteen sterk in de tijdstraining. Daarin zette Emil een 5de tijd in zijn groep neer, goed voor een persoonlijk beste resultaat van het seizoen. In de eerste race startte de tweevoudige EMX150 kampioen behoorlijk binnen de top-15. Bij een verbeten duel maakte Weckman contact en belandde vervolgens in de nader. Niets meer dan een race-incident waar de Finse tiener gelukkig zonder al te veel erg vanaf kwam. Emil hield aan zijn val een snee in de arm en een heleboel blauwe plekken over. Als hij fit genoeg is, verschijnt Weckman komend weekend aan de start van de EMX125 finale in Uddevalla, Zweden.

Zoals hij zelf aangaf was Tomas best zenuwachtig voor zijn allereerste EMX250 confrontatie in 2017. Hoewel hij nog wat wedstrijdritme tekort kwam, bereikte Kohut keurig de vooropgestelde doelen. In beide manches was de KTM Diga Junior Racing rijder met nummer 977 vrij constant. Hoe competitief de EMX250 dit seizoen wel is bleek bovendien in de eerste manche. Kohut’s 18de plaats was slechts drie(!) seconden verwijderd van de vijftiende Zach Pichon. En Tomas’ snelste rondje, 2:07.562, was te vergelijken met dat van rijders tussen plaats 7 en 11…

Roni Kytönen perste er in de tijdstraining een schitterende tiende tijd neer, maar die snelheid kon Roni niet doortrekken in de reeksen. Daarenboven kreeg de Finse EMX250 rijder af te rekenen met slechte starts. Roni deed alles wat hij kon maar moest genoegen nemen met een 32ste en 28ste plek. Van de harde ondergrond in Frauenfeld maken Roni en Tomas morgen de overstap naar het mulle zand van de Keiheuvel in het Belgische Balen. Naast de Belgische en Nederlandse GP’s de thuiswedstrijd bij uitstek voor het KTM Diga Junior Racing team.

Dirk Saelen, KTM Diga Junior Racing teameigenaar en teammanager: “Het deed ons veel plezier om Tomas (Kohut) eindelijk aan de start te zien in een EMX250 wedstrijd. Elk jaar is anders en is ook de concurrentie anders, het was duidelijk dat Tomas nerveus was maar toch heeft hij het prima gedaan. We zijn er zeker dat er nog meer in zit als hij weer wat wedstrijdritme kan opdoen. Jammer van de val die Emil (Weckman) maakte. Zeker omdat hij goed op dreef is. Aan de andere kant mogen we best van geluk spreken. Het had allemaal erger kunnen zijn. Of Weckman dit weekend in Zweden rijdt moeten we nog bekijken. De juiste beslissing voor de toekomst nemen, is nu het belangrijkste want Emil heeft in het kampioenschap niets meer te winnen. Zwitserland was een harde noot voor Roni (Kytonen) maar ik denk dat hij als zandduivel zijn hart wel zal kunnen ophalen op de Keiheuvel.”

Noot van de redactie: Tomas Kohut werd op de Keiheuvel derde in te Trofee Joël Roelants.16/08/2017 | posted by Stingray

no img
no img
no img
no img
Mx-discountTVE SportsMxWorldHPIHaan WheelsBud RacingLeon SagaertShock TherapyEmxTradeDhondtMxtopshopDesmet MotorsportPutolineJepfralaurense motorsHONDA RACING DIRKXBakens MotorsportUltimate