Log in
Thor Header

Outlaw_onderaan

KNMV kent nieuwe klassenamen toe.

Zopas werd bekend gemaakt dat de KNMV de regels voor de motorcross 2018 gaat wijzigen.

De klasse MX1 zal hernoemd worden naar 450 cc. Er mag gereden worden met 2- en 4-takt machines. De klasse MX2 wordt hernoemd  naar 250 cc.  Ze zal ook opens taan voor 2- en 4-takt klassen. Alle andere klassen van 50 tot 125 cc zullen exclusief voorbehouden worden aan 2-takt motoren.

Rinze Bremmer (KNMV): “Het is belangrijk dat we de sport betaalbaar houden voor aal klassen. Deze beslissing gaat in die richting.”

Jeffrey Herlings: “Ik denk dat het een goede beslissing is om de 2- en 4-takt gelijk te schakelen, ook voor de constructeurs. In het verleden zag je dat rijders als Ricky Carmichael  competitief waren met de tweetakt. Door de ontwikkelingen van de 4-takt is het verschil te groot  geworden. Door deze beslissing zullen de 2- en 4-takten weer competitief worden.”

Ook FIM Europe zal deze maatregel volgen. Eddy Herd, voorzitter van de Europese Motorcross Commissie: “Het is duidelijk dat we achter het concept van de gelijkschakeling staan. Rijders en teams zullen de keuze hebben tussen 2- en 4-takt motoren.”

no img

12/09/2017 | posted by Stingray

no img
no img
no img
Mx-discountTVE SportsMxWorldHPIHaan WheelsBud RacingLeon SagaertShock TherapyEmxTradeDhondtMxtopshopDesmet MotorsportPutolineJepfralaurense motorsHONDA RACING DIRKXBakens MotorsportUltimate