Log in
Thor Header

Outlaw

Axel Bockting sluit af met de JMS titel.

Het moeten niet altijd de grote namen zijn menen we. Vooral omdat we toch ook heel wat lezers aantrekken uit de liefhebbersrangen. Dat zal u wel gemerkt hebben op onze website: de verruimde aandacht voor de MX in de breedte. Zo vielen we vandaag  op het berichtje dat Axel Bockting  een titel had veroverd bij JMS. Hij woont in ons dorp, maar toch pleegden we een telefoontje.

Dat verdient een item, onder Thor.

 

no img


Hallo, MXWORLD hier. Wie, wat, hoe is Axel Bocting? Vertel!:

Axel (we stelden meer vragen hoor): ”Ik ben momenteel 12 jaar en ik ben afkomstig uit Veldhoven. Maar ik woon al sinds 2008 in Arendonk. Ik volg lessen in  St. Clara college -  moderne - en wil later graag tandarts worden. Mijn broertje Dano is er 9 en die rijdt 65cc Nieuwelingen. Samen zijn wij MX team Noax .”

“Ik ben beginnen met crossen omdat ik de motor van papa in de schuur wel erg leuk vond. Op mijn vijfde reed ik met een luchtgekoelde KTM 50cc. Ik ben vlug overgestapt op een KTM 65cc . In 2015 ben ik kampioen geworden in de DMX Zuid, een Nederlandse competitie, bij de 65cc grote wielen. Die winter ben ik op 10 jarige leeftijd overgestapt naar de 85cc. Eigenlijk wilden papa en mama Dano zaterdags JMS laten rijden om hem wat meer zelfvertrouwen te laten krijgen. Maar zelf wilde ik graag DMX zuid blijven rijden. Omdat DMX Zuid niet zoveel wedstrijden had wou ik ook wel een keer een JMS wedstrijd meerijden. Dat  verliep de eerste keer niet zo goed , kreeg een flinke high-sider en kon die dag niet meer rijden. Enkele weken daarna ben ik toch weer gestart. Eigenlijk beviel me dat wel. Ik had wel een probleem met de snelheid. De circuits worden hier  hard en snel aangelegd. Op een keer in Molenbeersel monteerde we op advies van papa grote wielen. Dat zou volgens hem makkelijker rijden. Nadien wilde ik niet meer op kleine wielen rijden. Het gaf wel problemen. Ik wass nog maar 10 jaar en in Nederland moet je 11 zijn om op grote wielen te mogen rijden. Omdat het eigenlijk wel heel erg goed ging op de JMS hebben papa en mama besloten daar voor te keizen. Zo was het op- en af rijden ook voorbij. Ik ben in 2016 toch 4de  geworden met 8 niet gereden wedstrijden.”

Dit jaar ben ik erg sterk begonnen. Ik won veel en kon mezelf herpakken na een dipje. Tot nu toe heb ik dit jaar 36 manches gewonnen. Een week voor het einde van het BK ben ik kampioen geworden. Papa is onze mekanieker. Als eer echt een ernstig probleem is doen we een beroep op Herman Gevers (papa Jago Geerts). Wij proberen woensdag middag te gaan trainen maar dat lukt niet altijd. Echt sporten voor conditie mogen we nog niet maar Dano en ik doen veel aanBMX in onze tuin. Ook krijgen we weleens les en tips van ons pap zijn maat Stefan van Asten.  De grootste concurrenten dit jaar waren Joe Vandereyt die in Genk ten val kwam en zijn bovenarm brak. Daarna heeft Benne Steegen het mij weleens moeilijk gemaakt. Volgend jaar ga ik door naar de Junioren maar blijf hoogstwaarschijnlijk nog wel op de KTM 85cc rijden.”

“Ons 1ste mosselfeest van afgelopen weekeinde was een succes. Dat gaan we volgend jaar zeker weer doen.  Graag willen wij onze sponsoren bedanken en hopen dat we samen volgend jaar weer zo’n goed seizoen samen kunnen hebben. Dat zijn Moto-master, DT 1 filters, Veerdonk Keukens, Schildersbedrijf Marc Janssens, Garage van den Borne, Promax, Grondwerken Benny Coenraerds, STC-Racing en IXS.”

 03/10/2017 | posted by Stingray

no img
no img
Mx-discountBud Racinglaurense motorsDesmet MotorsportUltimateMxWorldShock TherapyHPIMxtopshopHaan WheelsLeon SagaertEmxTradeDhondtTVE SportsJepfraBakens MotorsportPutoline