Log in
Thor Header

Outlaw

Toekomstbeker Baisieux: Belgie wint in de 65 cc

Terwijl het over kwasi gans het noorden van België zwaar regende bleef het zuiden gespaard van water. Dat maakte dat de toekomstbeker in Baiseux onder perfecte omstandigheden kon gereden worden.

Thor

De fotos: Beaney Wal, credits Motomaghead.com, Florian Miot en Josh Gilbert.

no img


De Toekomstbeker heeft steeds meer wind in de zeilen. In elke klasse stonden er flink veel deelnemers aan de start. In tegenstelling met de wedstrijden voor BMB-piloten. Jammer dat Nederland geen team stuurde, hoewel ze eigenlijk geen geldig excuus hebben. Soit het is wat het is.

De 65 cc is gewonnen door België. Beide reeksen gingen naar de Brit Wal Beaney. Hij werd wedstrijdwinnaar voor Sacha Coenen en Antonio Gallego. Maar de globale uitslagen van Sacha Coenen, Lucas Coenen en Troy Verburgh waren de vijf beste van het verhaal.

In de 85 cc ging de zege naar het Franse talentje Florian Miot, die het haalde voor Simon Langenfelder en Davide Braceras. Avo Tack was de beste Belg met een zesde plaats individueel. Robbe Daniëls werd vijftiende en Yoran Moens  vierentwintigste. Spanje won de landen rangschikking voor Frankrijk en Duitsland. België finishte als vijfde.

De jonge toppers reden uiteraard hun drie reeksen in de Open klasse. De Brit Josh Gilbert won de eerste twee reeksen, de slotreeks ging naar Karl Kutsar. Hardi Roosiorg wrong zich tussen deze twee in om tweede te worden. Jago Geerts werd vierde in de eindstand na een 2-5-4 resultaat. Hij had net zo goed op het podium kunnen staan. Voor de landenrangschikking kwamen de Belgen niet in aanmerking. De laat ingevallen Tim Louis werd twintigste en Wannes Van De Voorde 35ste. Estland won de landencompetitie.

Er werd ook een klassement opgemaakt over alle klassen – de Supertrofee - en daarin domineerde Frankrijk.

Wat een hoogtepunt had kunnen zijn is dat niet geworden. De Belgian Masters of MX leed aan zware bloedarmoede. Bij de MX2 stonden er in totaal 13 rijders aan de start, Inters en Nationalen. Dorian Devillers  werd tweede achter Bryan Engelen in de eerste manche, maar won wel de tweede, voor Jerome Biets en Engelen.

Vijftien Inters en Nationalen MX1, het was ook dunnetjes. Gelukkig  had Ken De Dycker zich nog laat aangemeld. Ken won beide reeksen telkens voor Steve Ramon en Jeffrey Dewulf.

Zo werden er nog 20 rijders bijeengeschraapt voor de apotheose, de Supercup. Daar ging de zege opnieuw naar De Dycker voor Ramon en Jeremy Delince.

Zwaar nadenken over een nobele Belgische competitie zal in de winter niet volstaan. Hoe gaat men er in slagen om het tij te keren?08/10/2017 | posted by Stingray

no img
no img
no img
Mx-discountBud Racinglaurense motorsDesmet MotorsportUltimateMxWorldShock TherapyHPIMxtopshopHaan WheelsLeon SagaertEmxTradeDhondtTVE SportsJepfraBakens MotorsportPutoline