Log in
Thor Header

Outlaw

Marvin Musquin: de man van 1.000.000$!

Hoe gaan we dit kaderen? Jason Anderson lacht groen, omdat hij drie keer tweede werd in de Monster Energy Cup in Las Vegas. Een schitterend resultaat, maar hij blijft met bijna lege handen. Daar moest hij niet voor gokken. Ook bij Monster Energy zal de lach eerder pijnlijk – mogelijk een grimas – zijn. Want ze gaan betalen. Voor het eerst in de geschiedenis van de Monster Energy Cup gaat Marvin Musquin met de jackpot van één miljoen dollar lopen. Er zijn er dan toch die hun boterham met crossen kunnen verdienen!

RECHTZETTING: trouwe en kritische lezers van MXWORLD.BE wijzen ons er op dat ons geheuegen te kort schoot. Ryan Villlopoto kon in 2011 blijkbaar ook al de volle pot cashen. Goed werk mannen!

Thor!

 

no img


In het Sam Boyd Stadion lag een mix van SX/MX te wachten. Marvin Musquin, Fransman, maar residerend in de VS zette de perfecte score neer. Ook hier een soort BMX-start, met Musquin als derde weg. Maar nog in de eerste ronde ging hij door naar de leiding voor Josh Grant en zijn kersverse ploegmaat Broc Tickle. In de tweede ronde nam hij de Joker en  zakte hij terug naar de zesde plaats. Eli Tomac, de nieuwe leider viel een ronde later uit en Musquin leidde opnieuw voor Jason Anderson en Tim Gajser. En die zou vier ronden voor tijd uitvallen. Daardoor kon Dean Wilson derde worden.

Dat was een opsteker van jewelste en Musquin nam de holeshot voor zijn rekening in de tweede race. Hij koos weer meteen voor de Joker maar vanaf de tweede ronde bezette hij de leiding en stond ze niet meer af. Anderson die ook vroeg jokerde werd opnieuw tweede, dit keer voor Tickle. Maar op dat ogenlbik zag het er naar uit de jackpot toch wel echt binnen bereik was.

En Musquin bewees dat hij de druk aan kon. Kopstart, en meteen weg. Voor een volgepakt stadion trok hij op naar de grootste prijzenpot uit zijn carrière. Anderson en Wilson werden opnieuw twee en drie.

Musquin: Ik had er niet op gerekend, op drie reekswinsten. Maar het is werkelijk niet normaal om dat toch te doen. Tussen de tweede en de derde race zat een flinke pauze. Dat maakte dat ik gestrest aan de start kwam. De sleutel lag natuurlijk in de start. Voor mezelf rekende ik op een top drie. Passeren was moeilijk dus de kopstart maakte het al wat gemakkelijker. Dit moet een boost zijn voor de sport. Er keken enorm veel mensen op TV, en je ziet niet iedere dag 1.000.000$ winnen. Daar gaat over gesproken worden. Ik kon bijna zelf niet geloven dat ik gewonnen had.”

MONSTER ENERGY CUP UITSLAG

1. Marvin Musquin, (1,1,1)

2. Jason Anderson (2,2,2)

3. Dean Wilson (3,5,3)

4. Broc Tickle, (4,3,4)

5. Jordon Smith, (5,4,6)

6. Justin Barcia (10,6,5)

7. Josh Grant (6,7,8)

8. Benny Bloss, (7,8,7)

9. Vince Friese (8,10,10)

10. Tyler Bowers (12,9,9)

 15/10/2017 | posted by Stingray

no img
no img
Mx-discountTVE SportsHaan WheelsUltimateDhondtBakens MotorsportMxWorldShock Therapylaurense motorsPutolineDesmet MotorsportMxtopshopBud RacingLeon SagaertHPIJepfraEmxTrade