Log in
Thor Header

Outlaw

Met het 24MX-Honda Team verdwijnt opnieuw een Belgisch team uit het WK Motorcross

Het Belgische MXGP team 24MX Honda, de naam waaronder MPL Racing opereerde, sluit eind deze maand haar deuren. Pogingen om een stabiele financiële basis neer te zetten voor het team leverden helaas niet het gewenste resultaat op. Het is dan ook met spijt dat het team zich na twee seizoenen van competitie genoodzaakt ziet om afscheid te nemen. (foto's: Bavo en CDS)

Thor it voor meer hierover

no img


MPL Racing, dat eind 2015 werd opgericht, kwam uit met rijders als Damon Graulus, Ken De Dycker, Priit Rätsep, Steven Lenoir en Matiss Karro. Graulus en De Dycker eindigden beide 13de in een MXGP wedstrijd, het beste WK resultaat van het team. Graulus liet ook verschillende podiumplaatsen in internationale wedstrijden optekenen. MPL Racing bekijkt nu de mogelijkheid tot samenwerking met een ander team in de EMX250 of het WK MX2. Op die manier zou de de structuur haar steentje bijdragen om een bestaand team te versterken en ondersteuning te bieden aan getalenteerde jonge rijders.

Teammanager en -eigenaar Marc Boone: "Een MXGP team met ambities laten meedraaien op hoog niveau wordt steeds moeilijker vanuit een privé-structuur. Jammer genoeg zijn we tot de vaststelling gekomen dat het voor onze organisatie niet haalbaar is om een gezonde, stevige basis te creëren die ook op langere termijn stabiliteit garandeert. Via deze weg wil ik Honda, 24MX, all onze partners, rijders en alle teamleden bedanken voor hun inzet en professionalisme. Uiteraard ook een dankuwel aan de alle fans die ons hebben gesteund."

 22/11/2017 | posted by Marcel

no img
no img
no img
no img
Mx-discountHPIlaurense motorsJepfraPutolineHaan WheelsBakens MotorsportMxWorldLeon SagaertDesmet MotorsportMxtopshopUltimateShock TherapyEmxTradeTVE SportsDhondtBud Racing