Log in
Thor Header

Outlaw

MCLB: crossende tweelingbroers Seppe en Jelle Ocula

Broers die crossen, dat zien we wel meer. Maar een tweeling? Dat is volgens ons helemaal nieuw. En toch, bij MCLB rijden er zo twee rond, namelijk Jelle en Seppe Ocula.

Thor!CCredits: kristie Foto en coghe

 

no img


Straks beginnen ze aan hun derde jaar bij MCLB. De tweelingbroers Ocula zijn rijdenreeds vanaf hun vijfde mee in mx-deel wedstrijden. Seppe en Jelle werden geboren op 29 oktober 1998 als zonen van Joël Ocula en Nadia Michiels. Ze wonen nog thuis in Buizingen-Halle.

Seppe Ocula volgt de opleiding Bachelor Klimatisering aan de  Odisee Aalst. “Wij konden reeds van ons drie jaar met een fietsje zonder zijwieltjes rijden”, weet hij. “Toen we vier jaar waren hebben we beiden een klein motorfietsje gekregen. Daarna begon het richting motorcross. Op ons vijfde reden we onze eerste wedstrijd. Het was wel al in 2016 als we naar MCLB zijn komen rijden. Voordien waren we verscheidene keren komen kijken hoe het allemaal verliep. Zowel mijn broer als ikzelf wilden ons goed voorbereiden en dat bleek de beste oplossing.”

“Ik heb in die voorbije twee seizoenen veel mooie ereplaatsen behaald en ook in de voorbije jaren. In 2011 werd ik UMC-kampioen in de klasse 85cc. Bij de Aspiranten 125cc werd ik derde in het kampioenschap en het jaar nadien deed ikd at over bij de Beloften. De tweede plaats in het BK zat er dik in, maar een week voor de finale brak ik mijn elleboog. In 2015 werd ik vice-kampioen bij de Juniors MX2 op een 150cc 2-takt. In 2016 sukkelde ik veel met de motor en kwam niet vaak op het podium. Begin 2017 na de tweede cross jaar van het seizoen in Stekene heb ik me laten opereren aan beide armen. Ik zou starten in Volkegem. Dat was een zeer moeilijk moment, zowel mentaal als fysiek. Op het einde van het seizoen, met het ‘Herfstkampioenschap’ kwam ik eindelijk in vorm en behaalde enkele mooie podiumplaatsen en werd tweede in het eindklassement op een KTM 250cc 4-takt bij de Juniors MX2 met nummer 92.”

“Nu komt het er op aan om me goed voor te bereiden op het seizoen 2018. Na mijn zware revalidatie heb ik veel geleerd uit mijn fouten. Mijn hobby is uitsluitend motorcross en sporten als training zoals fietsen, lopen en zwemmen. In de winter doen we fitness samen met de broer.”

Jelle Ocula trekt naar school Syntra Gent waar hij de een opleiding Fietstechnieker volgt. Jelle komt uit bij de Juniors MX1 op een KTM 250cc 2-takt met nummer 3. Net als zijn broer fietste hij al op zijn 3 met een fietsje zonder zijwieltjes. Reed op zijn vierde met de motor en startte voor het eerst op vijf jaar.

“Ook ik startte in  2016 bij MCLB nadat we veel zijn komen kijken, we wilden beiden ons niveau opkrikken. Ik heb in mijn jeugdjaren enkele keren op het podium gestaan,” aldus Jelle.

“Zo ook in het BK zonder ooit de titel kunnen pakken. Vorig seizoen verliep voor mij ook moeilijk na een operatie in september. De aanvang van het seizoen verliep niet denderend. Na enkele crossen kregen we het goeie ritme te pakken en behaalde ik de ene na de andere podiumplaats en enkele overwinningen. In totaal 18 podiumplaatsen zodat ik zeker niet mag klagen. Spijtig van het begin van het seizoen, anders zat er zeker een podiumplaats in voor het BK waarin ik nu vierde werd.”

“ Door de verre verplaatsingen en tijdsgebrek is het bijna onmogelijk om te gaan trainen met de motor, het kortste circuit voor ons is Hélécine. We trainen veel op fysiek vlak in de week. Toch missen we een trainingscircuit in onze streek. Het is natuurlijk de bedoeling om door te groeien naar de Internationalen. Als ik echt mag dromen zou ik graag deelnemen aan het EMX 300 als grote fan van 2-takt.”

Langs deze weg houden beide broers er aan om hun ouders te danken voor alles en nog wat, zonder hun steun zou het niet mogelijk zijn hun geliefde hobby te kunnen beoefenen. Ook dank aan alle trouwe supporters.          

 03/12/2017 | posted by Stingray

no img
no img
Mx-discountBakens MotorsportPutolineLeon SagaertTVE SportsJepfraHPIMxtopshopMxWorldBud RacingUltimatelaurense motorsDesmet MotorsportHaan WheelsShock TherapyDhondtEmxTrade