Log in
Thor Header

Outlaw

Nieuwe gezichten bij Mikkola-racing

Het West-Vlaamse team Mikkola maakte tijdens het winterseizoen zijn reputatie opnieuw waar als voorbereidingsteam voor het grotere werk. Tot ieders tevredenheid vonden Glenn Bielen en Killigan Delroeux een plaatsje bij een EK-team en kunnen ze voluit hun kans gaan tussen de grote mannen.

Er werd uitgekeken naar enkele nieuwe namen om de Scoyco-kleuren van het team te verdedigen voor het BK 2018. Bij het Junior-team kan men twee nieuwe namen aankondigen: 85cc-rijder Bryan Maes en de VLM-Beloften kampioen Matteo Puffet. Bryan zal in 2018 zijn debuut maken in het BK onder de begeleiding van Mark Boot. De 15-jarige Matteo schakelde in 2017 over op de viertakt en zal in het volgend seizoen dan weer te zien zijn in het BK bij de Junioren MX2.

Bij de grote jongens kon het team de komst aankondigen van Kristof Van Vaerenbergh. De 27-jarige Oost-Vlaming doet een gooi naar het BK-podium bij de Nationalen MX2 nadat hij Frans Ligue-kampioen werd in MX2 in 2016. Dit jaar greep hij net naast de titel bij onze Zuiderburen. Voor hem wordt een intensieve winter zandtraining voorzien om tijdig klaar te zijn voor de opening van het BK in Moerbeke. Behalve in het BK gaan de rijders ook aan de slag in Frankrijk, IMBA en VMCF.

De club staat in 2018 in voor de organisatie van twee BK-wedstrijden. Op 28 en 29 April op de Heeserbergen in Lommel en op Pinkstermaandag op het vernieuwde RES-circuit van Axel. Dit alles in samenwerking met AMC Evergem.

Op de foto: Mikkola in actie in Axel.

no img

07/12/2017 | posted by Stingray

no img
Mx-discountShock TherapyUltimateHPIMxWorldJepfraBakens MotorsportTVE SportsDesmet MotorsportLeon SagaertBud Racinglaurense motorsHaan WheelsPutolineDhondtMxtopshopEmxTrade