Log in
Thor Header

Outlaw

SuperEnduro seizoen start dit weekeinde in Krakow

Wie ooit in Deurne op de EnduroCross was kan zich een beeld vormen van de SuperEnduro.

Net zoals de SX wordt momenteel ook de enduro naar de arena’s gebracht. Beide disciplines hebben toch nogal wat gemeenschappelijke trekjes.

Maar bij de SuperEnduro komt er naast snelheid en techniek ook nog een extra behendigheid bij kijken. De hindernissen zijn zodanig dat je geen ritme kan opbouwen en elke passage weer anders is.

De belangrijkste zaken over deze schitterende en spectaculaire sport vindt je met de kalender onder Thor!

no img


De kalender 2017/2018

9 december 2012: GP Polen – Krakow

6 januari 2018: GP Duitsland - Riesa

17 fevbruari 2018: GP Spanje – Malaga

3 maart 2018: GP Bakenland – Bilbao

31 maart 2018: GP Zweden in Lidköping.

Eindstand 2016/2017

Vorig jaar werd Colton Haaker voor de tweede maas SE-kampioen. Hij ging Alfredo Gomez, Johnny Walker, Mario Roman en ex-crosser Pascal Rauchenecker vooraf.

Nieuw voor 2017/2078

Het nieuwe seizoen maakt ophef. Zo komt de zesvoudige kampioen Taddy Blazusiak terug in actie voor de volledige serie. Uit Spanje komen de twee Guerrero’s het veld vervoegen, namelijk Victor en Ruiz Christobal. Ex-crossman Kornel Nemeth komt er ook bij. Ook tweevoudig AMA endurokampioen Cody Webb zl er bij zijn.

Net zoals bij de MXGP kan je alle wedstrijden live volgen mits een abonnement te nemen. Ik geloof ook dat Motorsport TV de SE uitzendt, weliswaar met Engels commentaar.

Kennis maken?

Dat kan door een aantal links aan te klikken zoals DEZE, en DEZE (Krakow 2016 VOLLEDIG).

Hoe steekt het in mekaar?

Een avondje SE omvat drie klassen: Junior, Europa en Prestige. De klasse Prestige kent twee soorten deelnemers. De A-klasse (grading list) is altijd geplaatst voor de reeksen, maximum 10 rijders. De B-rijders kunnen zich voor de reeksen kwalificeren. De beste drie gaan door + eventueel een reserve (hangt af van de wildcard). Er worden 3, 2 of 1 punten verdiend via de Superpole. Die omvat een verkenningsronde en een snelle ronde. Daarna worden er drie reeksen van telkens 6 minuten gereden waarbij de winnaar 20, de tweede 17, de derde 15 enz. punten krijgt. De rijder met de meeste punten wint de wedstrijd.

Alle grote en kleine merken zijn vertegenwoordigd, behalve Honda.

 07/12/2017 | posted by Stingray

no img
no img
no img
Mx-discountBakens MotorsportLeon SagaertShock TherapyEmxTradelaurense motorsTVE SportsJepfraHaan WheelsBud RacingPutolineDhondtDesmet MotorsportMxWorldHPIUltimateMxtopshop