Log in
Thor Header

Outlaw

De kalender voor het weekeinde

We zijn nog wel een poos verwijderd van het outdoor gebeuren. Maar toch is er heel wat activiteit dit weekeinde. Meestal binnen, maar ook buiten.

Meer info onder Thor!

 

no img


Zaterdag wordt het SX-seizoen afgetrapt. Dat gebeurt traditioneel in Anaheim (California). Als Etienne Bax en Kaspars Stupelis hun materiaal tijdig vrij krijgen, mogen zij daar een promo maken voor de zijspancross. Is nog niet bevestigd. Geen Ryan Dungey, de kampioen  stopt. De favorieten: Marvin Musquin uiteraard, met Eli Tomac. We kijken wel uit naar de situatie rond Ken Roczen. Voor de SX250 is de West-Coast aan de beurt. Justin Hill verdedigt zijn titel.

Ook de Arenacross UK  begint er zaterdag aan. Meer bepaald in Birmingham. Blikvanger is uiteraard Evghyeny Bobryshev, maar er schijnt iets te bewegen bij HRC. Denk aan de gekwetste Brian Bogers. Ook hier weer: het is een niet-bevestigd gerucht. Thomas Ramette en Yannis Irsuti zijn de challengers.

De gewone Arenacross in de US, zeg maar de vijver waarin de Europese SX-en vaak putten, zal zijn eerste wedstrijd rijden in Dayton, Ohio. Gavin Faith is hier titelverdediger.

Er wordt ook buiten gereden. Meer bepaald in de reeks CSS. In Grayan-et-l’Hopital (in de topwijnstreek van de Medoc, 80 km boven Bordeaux) wordt de vijfde en voorlaatste proef gereden. Axel Van De Sande is leider en telt 38 punten voorsprong op Jeffrey Dewulf. Titelverdediger Daymond Martens staat 12de, Ricky claus 18de en Yentel Martens die ondertussen het woord ‘chauvinisme’ al van buiten kent staat 24ste, zes plaatsen voorSteve Ramon. Op 28 januari wordt nog de slotkoers in Le Toucquet gereden. Deze komt live op Motorsport TV vanaf 13.15 uur.

En tot slot wordt de tweede wedstrijd van het WK SuperEnduro ook al deze zaterdag gereden. Meer bepaald in Riesa, een voorstad van Dresden. De heroptredende Taddy Blazusiak wed meteen leider.

De SuperEnduro kan je volgen mits abonnement, de SX in Anaheim ook. Daarvan kan je wel gratis – helaas vaak met slechte kwaliteit – de kwalificaties volgen. U las het eerder het schema van de SX werd helemaal ondersteboven gezet. 04/01/2018 | posted by Stingray

no img
no img
Mx-discountBud RacingDesmet MotorsportTVE SportsLeon SagaertDhondtMxtopshopJepfraHaan WheelsHPIEmxTradeBakens MotorsportUltimateShock TherapyMxWorldlaurense motorsPutoline