Log in
Thor Header

Outlaw

SX Anaheim I: Musquin staat er, Roczen komt er wel

In de US zijn ze er aan begonnen. De eerste SX van het seizoen in Anaheim werd gewonnen door Marvin Musquin, die nu duidelijk in de sporen van Ryan Dungey zit. Ook in de SX250 ging de zege naar KTM, met titelverdediger Shane McElrath. Iedereen die vreesde voor een afgang van de vorig jaar zwaar gekwetste Ken Roczen moet zijn mening herzien. Ken werd vierde en is dus niet verloren voor de cross.

 

Credits: S. Cudby.

 

Thor!

 

no img


Ze gingen van start met 22 rijders. Die kwamen er na de kwalificaties (gewonnen door  Jason Anderson en Justin Barcia) en de enige herkansing (gewonnen door Zuidbroek e.a. winnaar Tyler Bowers).

In de finale ging Eli Tomac aan voor Barcia, Jeremy Martin, Weston Peick en pas dan Marvin Musquin. De man met vraagtekens, Ken Roczen zat pas twaalfde. Martin kon niet mee en zakte terug. In de zevende ronde maakte leider Tomac een fout en Barcia ging leiden voor de mee gekomen Musquin. De Fransman zou drie ronden later ook Barcia uitschakelen en zijn eerste zege veilig stellen. Twee rijders kleurden de achtervolging: Jason Anderson zou nog derde worden en Roczen bleek behoorlijk goed te zitten en verzekerde zich van de vierde plaats, achter Barcia en voor Peick.

 

Musquin: “Ik verwachtte niet meer van te winnen. Na een slechte start viel alles op zijn plaats.”

 

De SX250 finale werd gedomineerd door Shane McElrath. Hij leidde in de start voor  Alex Martin, die niet mee kon, Cristian Craig en Aaron Plessinger. Die zou tweede worden. Adam Cianciarulo klom van de zesde naar de derde plaats en Joe Savatgy die ook nog over Craig raakte lanceerde zich vanaf de achtste positie.

 

450SX

1. Marvin Musquin (FRA),

2. Jason Anderson (USA),

3. Justin Barcia (USA),

4. Ken Roczen (GER),

5. Weston Peick (USA),

 

250SX West

1. Shane McElrath (USA),

2. Aaron Plessinger (USA),

3. Adam Cianciarulo (USA),

4. Joey Savatgy (USA),

5. Christian Craig (USA),

 

De eindstand is tevens de kampioenschapsstand.

De volgende wedstrijd is er weer eentje voor de West Coast.Ze wordt gereden in Houston (TX) volgende week zaterdag.

 

 07/01/2018 | posted by Stingray

no img
no img
Mx-discountBud RacingDesmet MotorsportTVE SportsLeon SagaertDhondtMxtopshopJepfraHaan WheelsHPIEmxTradeBakens MotorsportUltimateShock TherapyMxWorldlaurense motorsPutoline