Log in
Thor Header

Outlaw

De kalender voor het weekeinde

In eerste instantie dachten we de kalender van het weekeinde in de lead te krijgen. Bij nader inzien is er toch meer te doen dan we dachten.

Thorren dus.

 

no img


Het meest drukke weekeinde eist Dortmund op. Drie dagen wordt er aan SX gedaan in de Westfalenhalle. Ondanks het feit dat de reguliere SX-competities op volle toeren draaien pakt Dortmund uit met een hele mooie  ‘plateau’, zoals dat vroeger gezegd werd. Aangevoerd door Frans kampioen Florent Richier, die nog wat Franse vriendjes mee brengt. Dan een stevige delegatie Amerikanen. Nadat hij vorig weekend nog finale reed in Anaheim I zakt Tyler Bowers nu af naar Dortmund.  Met vooral landgenoten uit de Arenacross-scene zoals  Cole Martinez, Jimmy Albertson, en Steven Mages. De Belgen zijn met zijn tweeën: Jens Getteman in de SX1 en Nolan Cordens in de SX2. Lokaal vragen Dominique Thury en Dennis Ulrich de aandacht. Dortmund ligt op 3 uurtjes rijden van Brussel.

De AMA SX zakt af naar Houston, Texas. Musquin is de logische favoriet. Eli Tomac ook, maar hij moet wel recht blijven. Ondertussen heeft de hele wereld gezien hoe klunzig hij er af viel. Jason Anderson, Justin Barcia en Ken Roczen staan voorlopig het best geklasseerd achter Musquin. Shane McElrath, Aaron Plessinger, Adam Cianciarulo en Joe Savatgy domineren na één proef de WC-klasse in de SX250. Alle SX-en worden traditioneel op zaterdag gereden.

De Arenacross ziet een aantal toppers naar Duitsland reizen. Maar de winnaar van de eerste proef, Gavin Faith (ook meerdere malen winnaar in Dortmund) zal er wel bij zijn in Worchester. Nee, niet de saus, noch de Engelse stad, maar wel een locatie op zo’n 60 km ten westen van Boston, Massachusetts. Na de eerste proef vorige weekend in Dayton toch veel vers bloed met name Travis Sewell en Jacob Hayes die Jace Owen en Chris Blose voor bleven. Ook één wedstrijddag voor de pro’s op zaterdag.

Nog Arenacross, maar dan de UK versie. Deze serie startte succesvol met een uitverkocht huis in Birmingham. Zaterdag wordt Newcastle aangedaan? Een stad van om en bij de 180.00 inwoners, maar met 800.000 in de rand. Een paar vaste rijders haken af, maar dat zal niet vele invloed hebben. De verrassende winnaar werd Charles Lefrançois, al bewees die met zijn zege in Schijndel dat hij top is. Charles is de beste van zes Fransen die de beste plaatsen bezetten. Voor Evgheny Bobryshev is het nog wat wennen.

 09/01/2018 | posted by Stingray

no img
Mx-discountBud RacingDesmet MotorsportTVE SportsLeon SagaertDhondtMxtopshopJepfraHaan WheelsHPIEmxTradeBakens MotorsportUltimateShock TherapyMxWorldlaurense motorsPutoline