Log in
Thor Header

Outlaw

Preparing 2018: Standing Construct KTM

Iets minder dan 2 maanden scheiden ons van de start van het WK motorcross 2018. Jawel, op 4 maart valt het starthekken in Neuquen, Argentinië. Om te zien of het vuurtje al stilaan begint te smeulen bij de Belgische teams trokken we aan de bel bij Standing Construct KTM.

Lees er alles over onder Thor.

Credits:FB Standing Construct en MotoXpics

no img


Tim Mathys

Het was te verwachten dat Tim Mathys niet weg kon blijven uit de MX-scene. Bloed kruipt waar het niet gaan kan, en dat was bij Tim niet anders. Wellicht wist Tim ook wat er in de achterhoede van de motorcross aan het gebeuren was, en trok hij zijn positieve conclusies.

De infrastructuur stond nog zo goed als startensklaar bij de Geelse bouwondernemer. Met de back-up van KTM slaagde hij er in om een leuk duo op te lijnen voor het WK MXGP. Dat Valentin Guillod terug keerde was al snel en formeel geweten. Dat ook Kevin Strijbos, die door het terugtrekken van Suzuki abrupt zonder werkgever kwam staan ook. Maar er waren bepaalde afspraken gemaakt, en zo kon pas begin 2018 de overstap van Kevin naar Standing Construct KTM officieel bekend gemaakt worden.

Minder dan twee maanden dus. Wat kon Tim ons voorafgaand aan het nieuwe seizoen vertellen?

Tim Mathys:” We zijn er nu echt aan begonnen. Uitgerekend deze vrijdag stappen we op het vliegtuig richting Barcelona. Daar gaan we de eerste dagen testen op harde banen. Vervolgens trekken we door naar Benicassim om met WP te gaan werken. Dat valt goed samen met bepaalde zaken die we van KTM aangereikt kregen en met wat we in eigen atelier ontwikkelden. Dat zijn ondertussen heel wat uren op de testbank die nu moeten beproefd worden in de praktijk.”

“Inzake electronica hebben we nog wel wat werk voor de boeg. Door de leuke samenwerking met HGS en Denicol kunnen we diverse settings op diverse circuits proberen.”

“Kevin en Valentin zijn al twee maanden bezig met de fysieke conditie. De basis is goed om nu doorgedreven te testen. We rijden twee voorseizoenswedstrijden: Hawkstone Park en Lacapelle Marival. Twee weken later staat de eerste GP te wachten. We zullen de twee maanden die voor ons liggen echt nuttig kunnen besteden.”

De structuur

Standing Construct KTM wordt geleid door Tim Mathys.

De rijders: Valentin Guillod (ZW) en Kevin Strijbos (B).

Hoofdsponsors: KTM, Denicol Motor Oil, HGS uitlaten, WLM, Acerbis.11/01/2018 | posted by Stingray

no img
no img
no img
no img
no img
no img
no img
no img
no img
no img
Mx-discountBakens MotorsportDesmet MotorsportJepfraTVE SportsEmxTradelaurense motorsPutolineMxWorldDhondtUltimateHaan WheelsLeon SagaertBud RacingHPIMxtopshopShock Therapy