Log in
Thor Header

Outlaw

SX Houston: Musquin out, titelstrijd open na winst Jason Anderson.

Geen Musquin in de finale van de Houston SX. In een kwalificatie probeerde Marvin al triallend het wasbord te doen. Op het voorwiel dus, en dat leverde hem een schouderblessure op. Het wordt een spannende zaak dat SX kampioenschap.

Thor!

 

no img


Na Dean Wilson en Eli Tomac is Musquin al de derde topper die er  (even) uit ligt. Dus dacht Justin Barcia van: “Laat ik  het dan maar eens even tonen”.  Hij ging Ken Roczen, Weston Peick en Jason Anderson vooraf. Kwasi tegelijkertijd schoven Roczen en Anderson naar de leiding en de derde plaats. Al kreeg Roczen de eerste plaats min of meer cadeau toen Barcia in onbalans raakte. We kregen dan een kopgroep van vijf rijders, waarbij ook Cole Seely behoorde. De verschillen bleven klein.  En toen Roczen niet vlot over de whoops raakte zette Anderson zijn Husqvarna er langs. Barcia verloor en won de duels met Seely en werd derde, terwijl Peick de top vijf sloot.

Anderson neemt de leiding in de stand van de SX450 voor Roczen en Barcia.

Spektakel ook bij de SX250 met een onbesuisde Adam Cianciarulo. Hij was de snelste in de baan, maar in zijn haast om  ploegmaat Joe Savatgy en Shane McElrath bij te benen  ging hij zo driest te werk dat  hij na twee valpartijen naast het podium viel. Aaron Plessinger bleek de leepste en nam een voor een de mannen voor hem te grazen. Hij won het duel om de zege met Savatgy nadat eerder al McElrath werd gepasseerd toen die uit de baan ging. En weer werd Chase Sexton derde voor McElrath en Christian Craig. Het wordt hoog tijd dat we de antecedenten van Chase, La Moille, Illinois,  onder de loep nemen.

Ook hier dus een nieuwe leider. Plessinger staat op één gevolgd door McElrath, en de Kawasakirijders Savatgy en Cianciarulo.

Hier alvast de beelden van de finales:

Hier klikken voor de SX450

Hier klikken voor de SX250 West14/01/2018 | posted by Stingray

no img
no img
Mx-discountlaurense motorsEmxTradeJepfraMxtopshopDesmet MotorsportHPIDhondtShock TherapyPutolineUltimateMxWorldBakens MotorsportLeon SagaertTVE SportsHaan WheelsBud Racing