Log in
Thor Header

Outlaw

AMA SX 450 Anaheim 2: Tomac eerste winnaar van de Triple Crown

De eerste wedstrijd om de Monster Triple Crown bleek een schot in de roos. Anaheim (later volgen nog Atlanta en Minneapolis) gaf een verrassende uitslag weer.

Lees alles over Anaheim 2 onder Thor.

Credits: SupercrossLive

 

no img


Justin Brayton en Cole Seely verrasten in de eerste race over 8 minuten alle favorieten. Seely kon vrij snel naar de leiding door stoten. Jason Anderson, Ken Roczen en Marvin Musquin zaten in de buik van het peloton. Enkel Eli Tomac zat bij de beste tien. We zagen wel een mooie move van Anderson over Roczen, even later gevolgd door  Musquin. Seely haalde het vrij gemakkelijk en Brayton kon ook Blake Baggett van zich afhouden. De goed mee gestarte Weston Peick hield Tomac onder de duim.

Seely zou zich weer nadrukkelijk in de kijker fietsen in de tweede manche. Vince Friese nam de holeshot, maar deed zichzelf de das om na een vroege val. Dit bracht Tomac aan de leiding. ‘Meanwhile’ kregen we een mooi duel te zien tussen Baggett en Chad Reed. Baggett belandde buitende baan, haalde daar snelheid en zette vervolgens een blockpas neer. Ik moet er toch eens het reglement op na lezen. De blockpas was correct, maar  ik weet niet of Bagget op de juiste plaats terug op de baan kwam. Soit, Seely was ondertussen van de achtste naar de tweede plaats gereden terwijl Anderson het ook heel goed deed. Door een val van Peick werd hij vierde en na het passeren van Josh Grant klom hij op naar de derde plaats. In de slotminuten probeerde Seely nog aan te vallen op Tomca, maar toen een ritmesectie slecht uitkwam gooide hij de handdoek. Na twee reeksen leidde Seely voor Tomac en Brayton. Roczen en Musquin kwamen andermaal niet echt in het stuk voor.

In de slotwedstrijd over een kwartuur waren bijna alle favorieten wel goed mee weg. Behalve Seely die als dertiende door kwam. Tomac leidde voor Anderson, Brayton en Cooper Webb. Roczen zou de vijfde plaats gaan bezetten. En zou even later het duel met Peick voor vier winnen. Ondertussen had Anderson het wiel van Tomac te pakken gekregen. De kampioenschapsleider liet er geen gras over groeien en veroverde de leiding. Hij zou ze niet meer af staan. Musquin had ondertussen opgegeven en ook Dean Wilson was met pech uit koers verdwenen.

Conclusie: Het moet vooo de Amerikanen vreemd over komen dat degene die in de laatste reeks tweede wordt de wedstrijd wint. Anderson is sterkt en de terechte leider. Tomac lijkt volledig hersteld. Wilson ook, maar die hadden we niet als titelfavoriet gezien. Maar Musquin loopt nu toch redelijk wat averij op.

In de dagklassering won Tomac voor Seely en Anderson. Deze laatste blijft wel leider in de kampioenschaps tussenstand. Hij telt 11 puntenvoorsprong op Seely en 13 op Barcia. Roczen zakt terug naar de vierde plaats, net voor Peick. Mijn maatje Tyler Bowers werd vijftiende.

Omdat we vroeg wakker waren hebben we nu al een volledig aanbod. Je kan alle reeksen bekijken op de onderstaande links. En via de laatste kan je alle uitslagen nog eens overlopen.

Reeks 1: https://www.dailymotion.com/video/x6dfvw0

Reeks 2: https://www.dailymotion.com/video/x6dfxqr

Reeks 3: https://www.dailymotion.com/video/x6dg1dd

Alle uitslagen: https://results.amasupercross.com/21/01/2018 | posted by Stingray

no img
no img
no img
Mx-discountJepfraBakens MotorsportHPIBud RacingDesmet MotorsportShock Therapylaurense motorsUltimateTVE SportsLeon SagaertMxtopshopMxWorldHaan WheelsPutolineEmxTradeDhondt