Log in
Thor Header

Outlaw

AMA SX 250 Anaheim 2: Joe Savatgy wint en wordt leider

Ook drie – kortere - wedstrijden voor de 250 klasse. Joe Savatgy zou zijn kopstart perfect uitbuiten. Hij ging aan voor Adam Cianciarulo en Christian Craig. Leider Aaron Plessinger kwam pas als tiende door en kampioen McElrath zat op vijf. Hij zou goed vorderen en verwees ook Cianciarulo terug. Maar de zegedrifitge McElrath kende zijn Waterloo toen hij na een geslaagde aanval op Craig ten val kwam en pas vijfde zou finishen. Savatgy  werd niet verontrust en won voor Craig, Mitchell Oldenburg en Cianciarulo. Plessinger werd zesde.

Verder lezen onder Thor.

Credits:SupercrossLive

no img


Reeks twee dan. Werd gepeperd door de start van Chase Sexton, maar onmiddellijk gevolgd door de machtsgreep van McElrath. Savatgy volgde en wij keken naar Plessinger die vanuit zevende stelling behoorlijk winst boekte. Consternatie toen Weston zijn vierde plaats uit handen gaf na een val. Maar dan lag ook meteen de uitslag vast. Want Plessinger zat nu op vier achter Craig aan te jagen. En Savatgy had geen zin/kon niet aanvallen op winnaar McElrath.

Van de derde reeks vonden we niet direct beelden. Het werd een Kawasaki-duel. Savatgy lukte de holeshot terwijl Sexton er weer bij zat. Hij werd nog in de eerste ronde gepasseerd door Cianciarulo en meteen kenden we de twee besten. Cianciarulo die overigens Savatgy nog tot een pittig spurtje dwong en slechts op een banddikte strandde. Sexton behield al even nipt zijn derde plaats voor McElrath.

Savatgy werd dagwinnaar voor McElrath, Craig en Cianciarulo. En voor de rangschikking levert dat boeiende sport op. Savatgy wordt de nieuwe leider, McElrath telt evenveel punten en Plessinger, pas zevende in de slotreeks is nu plots derde, op twee punten van de mannen voor hem.

Reeks 1: http://www.dailymotion.com/video/x6dg4r5

Reeks 2: http://www.dailymotion.com/video/x6dg6fw

Alle uitslagen: https://results.amasupercross.com/

 21/01/2018 | posted by Stingray

no img
no img
no img
Mx-discountUltimateLeon SagaertBakens MotorsportDesmet MotorsportMxtopshopEmxTradeShock TherapyJepfraMxWorldBud Racinglaurense motorsTVE SportsDhondtHaan WheelsPutolineHPI