Log in
Thor Header

Outlaw

VLM-seizoen start in Helchteren op 17 en 18 februari

Over twee weken is het zover. Dan valt in Helchteren voor het eerst dit jaar het VLM-starthekken. MC De Vrijheid organiseert om een circuit langsheen de Europalaan. Van de vorige jaren weten we dat deze omloop heel veel  kan verdragen. Een normale start van het crossjaar lijkt dan ook verzekerd.

Donderdagavond (vandaag dus) is er een kalendervergadering met nog enkel andere topics op de agenda.

Wat brengt VLM aan nieuws?

We lezen het onder Thor.

 

no img


Uiteraard is het uitkijken naar de nieuwe gezichten in de diverse categorieën.

Maar er zijn ook andere nieuwigheden. Zo is er bijvoorbeeld een nieuwe omloop aangeboord in Kortessen.

Na overleg met VMBB is er opnieuw besloten om tot bijvergunningen over te gaan. Zo wordt er terug samen gewerkt. Deze samenwerking zal verder uitgebreid worden met 2 organisaties  voor VLM en VMBB tegelijkertijd.  De BK-proeven zullen gelden voor de vergunninhouders zowel van de BMB en de BMBB.

De bijvergunning tussen VLM en VMCF valt weg, met uitzondering van de dames.

Er is ook een belangrijke wijziging inzake de diverse klassen. De 250 cc tweetakt klasse kan mee rijden in de vroegere MX2 (nu 250cc).

Op een rijtje:

- 125cc: voor machines tot 125cc 2-takt , uitzondering beloften      125/144-     2takt en 250-4takt
- 250cc: voor machines tot 250cc 2-takt en 4-takt
- 500cc: voor machines vanaf 251cc tot 500cc 2-takt en 4-takt

Nieuwelingen Open C: voor ex-motorcrossers die in het verleden niet hoger dan Juniores klasse gereden hebben. Anderen die in het verleden hoger gereden hebben dan Juniores zullen in de nieuwe klasse Masters kunnen rijden.


Dagvergunningen zijn mogelijk voor eender welke klasse.

Programma:

- Aspiranten toegevoegd aan de categorie der beloften, waarbij deze categorie ook naar achter verschoven is in het programma.
- Samenvoegen van de juniores en nationalen. We krijgen volgende klassen: Juniores & Nationalen 250 cc en Juniores en Nationalen 500 cc.

- Recreanten worden omgedoopt tot Masters08/02/2018 | posted by Stingray

no img
Mx-discountJepfraShock Therapylaurense motorsDesmet MotorsportBakens MotorsportDhondtBud RacingPutolineHPIUltimateEmxTradeLeon SagaertMxtopshopMxWorldTVE SportsHaan Wheels