Log in
Thor Header

Outlaw

Noto: Spannende wedstrijden met zeges voor Maxime Renaux, Romain Febvre en Antonio Cairoli

Tweede wedstrijd voor het Open Italiaans kampioenschap. Ze werd gereden in Noto, op Sicilië de ‘home soil’ voor Antonio Caïroli. En die kreeg me toch een pak voor de broek in de MX1-reeks. Wat Caïroli ook deed hij raakte na herhaalde aanvallen niet voorbij Romain Febvre. Jeremy Van Horebeek die er niet bij zat in de start werd derde voor Ivo Monticelli en Tanel Leok in een veld van 19 starters.

Eerder was Maxime Renaux al winnaar geworden van de MX2-wedstrijd. Hij ging achter koploper Samuele Bernardini aan. Ook Gianluca Facchetti ging over Bernardini heen en leek tweede te worden. Maar in de slotronden wist Michele Cervellin alsnog de twee te passeren..

De Superfinale kende een geweldige aanhef.  Febvre startte op kop, en kreeg meteen de ene aanval na de andere van Caïroli te verwerken. Nog in dezelfde eerste ronde was Van Horebeek van het midden van het pak in derde stelling gekomen. Hij vond een ongelooflijke goede lijn op een totaal kapot gereden baan en pakte op goed 300 meter zowel Caïroli als leider Febvre in. Febvre gaf aan dat er wat haperde aan de Yamaha. Caïroli herpakte zich. Rekende eerst af met Febvre die nog eens van de baan ging, en trok dan ook voorbij Van Horebeek. Van Horebeek bleef een tijd in het spoor van Antonio, maar de negenvoudige wereldkampioen rondde in stijl af. Jeremy werd tweede en de pech van Febvre belette niet om derde te worden voor Lupino en Monticelli. Maxime Renaux werd eerste MX2-rijder op de zevende plaats.

De volgende (laatste) wedstrijd wordt gereden in Mantova.

 

no img

11/02/2018 | posted by Stingray

no img
no img
no img
Mx-discountJepfraShock Therapylaurense motorsDesmet MotorsportBakens MotorsportDhondtBud RacingPutolineHPIUltimateEmxTradeLeon SagaertMxtopshopMxWorldTVE SportsHaan Wheels