Log in
Thor Header

Outlaw

Yamaha line-up 2018

Over twee weken start het WK motorcross met de GP van Argentinië. Mooi land, mooie baan, wel wat ver van huis. Maar het is dus een WK. Sommige teams  doen het op PR-vlak nog rustig aan. Yamaha is duidelijker.

 

Onder Thor maakt u kennis met de blauwe garde.

 

no img


Vaak denkt men dat er niet vele nieuws onder de zon is, maar Yamaha trekt toch wel bijzonder hard aan de kar. Al blijft het officiële MXGP Monster Energy Yamaha team ongewijzigd met Romain Febvre (F) en Jeremy Van Horebeek (B). Febvre won zondag in Sicilië. Van Horebeek liet er flitsen van zijn klasse zien door een fenomenale eerste ronde te rijden

 

Het Wilvo Yamaha team begint aanzijn tweede seizoen. Blijvers zijn Arnaud Tonus (ZW) en Shaun Simpson (UK). Door het wegvallen van Suzuki kwam ook Jeremy Seewer, de Zwitserse vice-kampioen van de MX2 vrij en kreeg onderdak bij de Bergeijkse industriëel Louis Vosters.

 

In Vlaanderen verankerd is KEMEA het officiële MX2 team. Daar haalde men de borstel door het rijdersbestand. De Rus Vsevolod Brylyakof werd ingehaald naast de Britse MX2-kampioen Ben Watson en de grote Belgische belofte Jago Geerts. Geerts heeft al Europese en junior wereldtitels in zijn zak steken.

 

Drie dames zullen ook een gooi doen naar hun titel op een blauwe. Stuk voor stuk zijn ze titelkandidaat. Wie Kiara Fontanesi (I), Courtney Duncan (Aus) en Nancy Van de Ven (NL) mag oplijnen, mag zich de titel niet laten ontsnappen.

 

Dan naar het EMX toe. In de EMX250 kiest men voor Roan van de Moosdijk met twee nieuwkomers: de Amerikaan Tristan Charboneau en de Italiaan Nicolas Lapucci.

 

In de klasse tot 17 jaar, de EMX125 komt ook een trio mee doen: Thibault Benistant (F) en de Nederlander Rick Elzinga worden gekoppeld aan de winnaar van de YZ125 bLU cRU Cup, de  Est Jörgen-Matthias Talviku.

 

Erik Eggens (Yamaha Motor Europe MX Racing Manager):

“We staan voor een jaar dat zich spannend aan dient. We kozen voor 2018 eerder voor kwalitatief goede rijders dan voor een massa. Ik geloof dat de geselecteerden veel talent hebben, dat ze sterk en stabiel zijn en dat ze een voor een gemotiveerd zijn om de targets te halen. De voorbereidingen zijn goed verlopen. Zonder noemenswaardige blessures bij de mannen. De dames kenden wel wat pech. Courtney is herstellende van een knieoperatie en Nancy brak haar been in Spanje. Maar ik heb er alle vertrouwen in dat ze titelverdedigster Kiara zullen flankeren bij de start van het vrouwen-WK. "

 12/02/2018 | posted by Stingray

no img
no img
no img
no img
no img
Mx-discountDesmet MotorsportMxtopshopTVE Sportslaurense motorsDhondtBakens MotorsportLeon SagaertMxWorldShock TherapyUltimateHPIJepfraBud RacingPutolineEmxTradeHaan Wheels