Log in
Thor Header

Outlaw

RW MX Team: Excelleren in prestaties, kameraadschap primeert.

Na al die jaren in de motorcross worden we  af en toe nog eens verrast. De baas stuurde ons een uitnodiging voor de teamvoorstelling van het RW MX Team. Het Yamaha/Husqvarna team van Werner Renders….

 

Nu kennen we Werner  al zowat ons hele crossleven. Hem, maar vooral ook zijn echtgenote Kathy Vansimpsen. Want als hare Werner aan het rijden was bij BLM, dan zag je haar van hot naar haar rennen om de crosser minstens vier keer per ronde te kunnen aanmoedigen.

 

Maar dan ben je crosser, en da’s nog iets anders als een team leiden.

 

Thor.

 

no img


Werner verdween van de BLM/VLM radar. De zuivere ambitie voor het resultaat was er een beetje uit. Het ging meer om het plezier van de sport, dat ging primeren boven het resultaat. Het is te zeggen: de ambitie was er nog wel, maar niet meer ten koste van de rest. Werner trok naar VBM, maar toen die bond verdampte keerde hij terug naar VLM.

 

We zagen hem nog wel eens rijden, en nog steeds ging dat vrouwtje minstens met dezelfde hartslag door de reeksen als haar vent.

 

En dan krijg je een uitnodiging in de bus om naar een teamvoorstelling te komen. Locatie: Kasteel Meerlaer, bij Filet Puur, in Vorst, deelgemeente Laakdal.

Tja, dan wordt je al overdonderd als je de majestueuze trappen naar de entree bestijgt. Binnen dit klassieke, maar prachtige kader had het team de ruimte heel gezellig benut om de motoren en de sponsoren in de kijker te plaatsen.

 

Onze goede vriend Peter Droogmans, een van de VLM omroepers mocht na de ontvangst van de gasten het team presenteren. Op zijn ‘Droogmans’, dus gemoedelijk maar ‘to the point”.

De acht rijders kwamen een voor een voor de micro. De en al wat taalvaardiger dan de andere. Tot slot mocht Werner het formele gedeelte afsluiten.

 

Werner Renders: “Ik zit zowat 40 jaar in de motorcross. De meeste daarvan als actief rijder. Dat blijft ook zo. Ik heb bij BLM gecrosst, later bij VBM en nu weer terug bij VLM. In die periode maakte ik ook de opstart mee van het Kemea Team, waar ik zelfs toe behoorde. Ik heb er veel plezier aan beleefd, maar ik heb ook mijn ogen de kost gegeven. Vorig jaar al hebben we een klein team opgestart, maar dit jaar zetten we aan met acht rijders, mezelf inbegrepen. Acht rijders, daar komt heel veel bij kijken. Maar het is toch plezierig om dat mee op poten te zetten. Bij een groepstraining kan ik genieten van het samen zijn in team. Op resultaten wil ik ons nog niet vat pinnen. Laat ons vooral hopen dat we allemaal blessurevrij blijven.”

 

Ondertussen was mevrouw Renders tussendoor al een paar keer komen polsen of het allemaal in orde was, want de eerste keer. Wel we hebben haar ter plaatse gerust gesteld: de voorstelling, de entourage, het gezelschap, het gebaar naar de sponsors, daar kunnen ze op veel plaatsen nog iets van leren.

 

En nu gaan we crossen.

 

Dit zijn de RW MX Team rijders voor 2018:

 

1. Rodney Cornelissen - Experten JMS)

2. Robby Mariën - Nieuwelingen 500 A VLM

3. Joris Moens - Nieuwelingen 250 VLM

4. Jeroen Bogaerts - Juniores 250 VLM

5. Ricardo Calado - Juniores 500 VLM

6. Jean-Pierre Theunis - Nieuwelingen Open C VLM

7. Nick Husson - Juniores 500 VLM

8. Werner Renders  - Masters Open VLM

 

Het VLM-seizoen start dit weekeinde in Helchteren.

 14/02/2018 | posted by Stingray

no img
no img
no img
no img
no img
no img
no img
no img
no img
no img
no img
no img
no img
no img
no img
no img
no img
no img
no img
no img
no img
no img
no img
no img
no img
no img
no img
no img
no img
no img
Mx-discountJepfraShock TherapyEmxTradePutolineHaan WheelsBud RacingMxWorldLeon Sagaertlaurense motorsHPIBakens MotorsportTVE SportsDesmet MotorsportDhondtMxtopshopUltimate