Log in
Thor Header

Outlaw

VLM: vuurdoop voor nieuw bestuur en seizoensstart in Helchteren

Zondagvoormiddag wordt het  starthek voor het eerst formeel neergelaten op de organisatie van MC De Vrijheid in Helchteren.  Gelukkig is het de afgelopen dagen koud en zonnig geweest. Anders begon men weer garanti te zagen over de staat van de omloop. Met de huidige gang van zaken is de omloop normaal gesproken perfect zondag.

 

Over de openingswedstrijd en het nieuwe VLM-bestuur meer onder Thor.

 

 

no img


Nieuw bestuur

Afgelopen donderdag werd de definitieve kalender vastgelegd. Maar tevens – en dat toch wel onverwacht – werd een nieuw VLM-bestuur gekozen. Pierre Cleemput gaf zijn mandaat van gedelegeerd bestuurder terug. Cleemput, toch enkele decennia aan het roer van VLM blijft actief. Hij zal deel uit gaan maken van BLM, de koepelfederatie die nog altijd bestaat en voornamelijk logistiek steun biedt aan VLM.

Eddy Houtmeyers werd verkozen als nieuwe voorzitter. Hij kan een beroep doen op de volgende bestuursleden: ondervoorzitter Freddy Van Wichelen, koersdirecteur Peter Iven, materiaalmeester Roger Claes en sportleider Guido Damiaens. Ook wil men terug ijveren voor een volwaardige sportcommissie, zoals dat jarenlang het geval was.

Nieuwe bezems die we goed vegen toe wensen. Maar ze kunnen alleszins nog terug vallen op BLM, die zowat 50 jaar bestuurservaring  kan leveren.

Aangepast programma

Het zal wennen zijn aan het nieuwe programma. VLM volgt de internationale aanpassingen en het programma ziet er vanaf zondag zo uit:

Nieuwelingen 250 (de vroeger nieuwelingen MX2)

Nieuwelingen 500 A (de vroegere Nieuwelingen MX1/3)

Nieuwelingen B

Nieuwelingen C

Masters

Befloften & Aspiranten

Juniores & Nationalen 250 (vroegere MX2-klassen)

Juniores & Nationalen 500 (vroegere MX1/3 klassen)

Inters

Zijspannen

We wagen ons niet aan ene prognose in de diverse reeksen. Bij de Inters kunnen we dat wel, op basis van de voorgaande jaren. Dietger Damiaens en Cedric Grobben frequenteren al enige tijd de VLM-crossen. Ze verwachten zich dus wel degelijk aan de tegenstand van Wouter Van Massenhoven, die nu volledg hersteld is, en zijn BeTeMo-ploegmakker Jens Van Meer. Tel daar nog kampioen Kenny janssens bij. Of ga ik te snel voorbij aan Jelle Grade, die zwaar trainde zoals we ons lieten vertellen.

JMS

JMS bestaat dan nog wel als eigen federatie, maar in de praktijk wordt alles via VLM geregeld. De meeste VLM-wedstrijden worden op zaterdag voorafgegaan door de JMS animaties of wedstrijden.

Opvallend: de Quads verdwijnen van het programma.

Dit zijn de reguliere JMS-reeksen.

Wanneer de oldtimers samen rijden is er uiteraard een aangepast programma.

De reeksen:

Dames

Experten

Daglicenties & pitbikes

Animatie 50cc & 65cc

Nieuwelingen 65cc

Nieuwelingen 85cc

Junioress 85cc

 14/02/2018 | posted by Stingray

no img
no img
no img
no img
no img
Mx-discountLeon SagaertMxWorldBakens MotorsportEmxTradeDhondtHaan WheelsUltimatelaurense motorsPutolineTVE SportsDesmet MotorsportBud RacingJepfraShock TherapyHPIMxtopshop