Log in
Thor Header

Outlaw

De derde generatie Everts

Het stond in de sterren geschreven, het was een vaststaand feit, “Kleine Liam” zou een motorcrossertje worden. Wat niet vast stond was het feit dat hij al op z’n zeven jaar alle grote motorcross forums zou halen. Liam zorgt voor verbazing en laat de mensen dromen over een nieuwe “legend” door z’n nu al prachtige stijl en flair op de motor. In Liam zitten dan ook de typische Everts trekken, trekken die we al eerder zagen bij Harry en Stefan. Maar ook zien we een invloed van de nieuwe generatie waarmee hij opgroeit (Ken Roczen, Ryan Villopoto, Antonio Cairoli,…)

Klik thor en lees meer.

no img


Sylvian Geboers vertelde begin 2010 aan onze collega Geoff Meyer dat Liam Everts de volgende grote zou zijn in het Belgische motorcross. Stefan Everts reageerde daarop dat hij inderdaad veel goede dingen zag in Liam en dat de belangrijkste eigenschap, de passie voor de sport, er zeker in zat. Maar ook zei hij er meteen bij dat Liam nog niet zoveel reed. Hij deed BMX en dat was een goede voorbereiding. The Legend refererende daarbij naar Jeremy McGrath en Gauthier Paulin.

Dit alles leek toen nog zeer voorbarig want Liam was toen 5 jaar maar nu bijna dag op dag twee jaar later rijd Liam wel wat meer met de motor en het valt op… Natuurlijk omdat hij “de zoon van is…”, maar ook omdat hij met een sprekend gemak z’n KTM 50cctje de sporen geeft. Het indoor MX parcours van Genk heeft geen geheimen meer voor hem en de vergelijking tussen Liam en z’n grootvader en papa is op sommige punten treffend.

Drie generaties Everts'en
Dat we niet zeveren over de sprekende gelijkenissen kun je zien op de bovenstaande foto. De manier waarop de voet gebruikt word, de manier waarop het lichaam gepositioneerd wordt op de motor en daarenboven de manier waarop de knieën gebruikt worden. Het is dan ook prachtig om de derde generatie Everts bezig te zien. Stilletjes hopen we dan ook dat Liam kiest om de weg van Opa en Papa te volgen maar moest Liam kiezen voor het pad van het professionele motorcross dan staat er hem een zware last te wachten. We zagen namelijk al meerdere zonen hun vader “opvolgen” in een bepaalde sporttak en daar hing vaak een zwaar last aan. Een druk van de eerste wedstrijd tot de laatste. Een druk om pap’s voetsporen te vullen. We zagen het in het wielrennen met Axel Merckx, zoon van Eddy Merckx. In de F1 zien we het met Nico Rosberg, zoon van Keke Rosberg. Maar ook in het motorcross zagen we het met Josh Hansen zoon van Donnie Hansen. Josh werd en wordt nog steeds bejubelt om z’n talent maar raakte helemaal het spoor bijster en werd in 2010 gelukkig terug gelanceerd door Mitch Payton.

Het is dus te hopen dat Liam bestand is tegen de druk die z’n achternaam met zich mee brengt. Daarnaast heeft deze jonge man tijd en rust nodig om te groeien en te ontwikkelen, hopelijk geeft de motorcross wereld hem deze tijd en rust.

Foto's Stefan Everts: Plons Racing - Foto's: Liam Everts: Marc "Makke" Van Rillaer - Foto: Harry Everts: mxhistory.be

23/01/2012 | posted by Matthias Van Eeckhoven

no img
no img
no img
no img
no img
Mx-discountDesmet MotorsportHPIBakens MotorsportUltimateDhondtShock Therapylaurense motorsTVE SportsHaan WheelsBud RacingMxWorldLeon SagaertMxtopshopJepfraPutolineEmxTrade