Log in
Thor Header

Outlaw

Interview met Jorge Prado Garcia Wereldkmpioen 65cc

Enige weken terug was Sharon Dekeyser voor een kleine vakantie in Spanje alwaar ze enkele dagen met de familie Prado heeft opgetrokken. Sharon en de familie Prado kennen elkaar vrij goed want Sharon is sponsor van Jorge. Voor het vertrek heb ik gevraagd of er tijd was om Jorge enkele vragen voor te leggen. Maar wie is die Jorge Prado Garcia eigenlijk, lees en ervaar....

Thor it voor meer info.

no img


Jorge Prado is de nieuwe Wereldkampioen 65cc nadat hij in het Italiaanse Cingoli iedereen het nakijken gaf op de EHR getunde KTM. Aangezien Jorge zelf pas 11 jaar is hebben we de vragen aan vader Jesus Ignacio Pradoe Estévez voorgelegd.

Wie is Jorge Prado Garcia?
Jorge is een nu 11 jarig talent, die op 5 januari 2001 is geboren en woonachtig is in Lugo Spanje. Lugo is niet zo erg ver van Santiago de Compostela. Dit is dan weer onder de meeste mensen  gekend als een populair pelgrimsoord waar elk jaar honderden pelgrims naar toe komen!

Wat zijn de hobby's van Jorge en hoe lang is hij met de MX bezig?
Zijn leven is MX maar hij begon met paardrijden en fietsen van toen hij amper drie jaar oud was.
In 2004 zat hij reeds met een oude trialmotor rond te rijden, vervolgens in 2007 was er de eerste kennismaking met de competitie van de trial in het regionaal kampioenschap op een 50cc.
Vanaf 2008 werd er dan overgestapt naar de MX ook op een 50cc machine. In 2009 is er dan overgestapt naar de iets zwaardere 65cc motor, en het was gelijk een succesverhaal want Jorge pakte de titel bij de Masterkids onder de 10 jaar in België. Nog een jaartje later werd hij 3de in the UEM 656cc Motocross Championship en Spaans Kampioen 65cc. En in 2011: FIM Junior 65cc Motocross World Champion en UEM 65cc Motocross Champion

Spanje is bij ons gekend om er in de winterperiode te gaan trainen wegens het goede weer, maar is het eigenlijk wel een motorcross land? En zijn de mensen geïnteresseerd in de MX?
Iedereen die de liefde voor motoren heeft kent "Spanje" omwille van de MotoGP races, maar in Spanje zijn er een heleboel mensen die aan MX doen en er zijn ook, veel races en allerhande kampioenschappen. Het leeft er best wel onder de mensen, dit kan je dan weer zien in de talrijke tracks die er zijn.

Wie waren je sponsors in 2011?
Het laatste seizoen was erg moeilijk voor onze familie, mede door de financiële crisis die er in Europa is. Neem daar dan nog eens bij dat Spanje extra hard getroffen werd dan weet je dat het erg moeilijk was om Jorge's droom waar te maken. We hebben weinig sponsors en we hebben niet het grote geld om een volledig Europees Kampioenschap te racen. En toch heeft Jorge enkele goede vrienden die financieel hebben geholpen om dit kampioenschap af te werken. Maar ook door de hulp van andere sponsors konden we verder. Via deze weg wil ik alvast de mensen die ons afgelopen jaar hielpen even vermelden EHR, KTM, Bardhal, Shiro, Polea SX, Dispeal, Goldentyre, JCR en Sharon Dekeyser.

Wat brengt 2012 na het behalen van die Wereldtitel?
Het seizoen 2012 zal veel betekenen voor ons en alles is nu reeds positief. Jorge kan er op de steun  van KTM Factory en Red Bull rekenen, waarmee we met beide een meer jaren contract hebben afgesloten. Hierdoor gaan sommige andere deuren ook weer makkelijker open. Dit aanbod is voor Jorge als een grote droom die uitkomt, lid zijn van de KTM familie, te mogen rijden met de beste motoren en deel uit te mogen maken van één der beste teams aller tijden is ook niet niks zou ik zo zeggen.

Wat zijn uw verwachtingen voor het seizoen 2012?
Jorge maakt de overstap naar de 85cc en zal racen in het EK, het WK en het Spaanse kampioenschap. Hij is nog erg jong en hij moet groeien op zijn nieuwe motor stap voor stap en die kans geven ze ons ook vanuit KTM en Red Bull.

Welke veranderingen zijn er gedaan nu hij op de 85cc zal gaan rijden?
Op dit moment is hij meer dan vorig jaar met de training bezig. Elke dag gaat hij zwemmen en, het weekend gebruikt hij zoveel mogelijk om te trainen met zijn 85cc motor. Soms rijdt hij ook nog wat op zijn trial of  fietst hij, Jorge houdt erg veel van sporten en bezig zijn.

Heeft Jorge een coach die hem helpt om door te groeien?
In Lugo is er verder niemand die aan MX doet, dus gebeuren de trainingen vooral nog met mezelf (vader van Jorge) dit neemt niet weg dat we goede raad in de wind slaan. En wat nu nog niet is kan natuurlijk altijd nog komen, maar alles op zijn tijd.

Wat zijn de doelen voor de toekomst, of droomt hij reeds luidop van een verblijf in de USA?
Voor de nabije toekomst wil hij in de Grand Prix starten. Maar daarna, wil hij zeker zijn kansen wagen in de AMA Supercross. Dit is zijn grote doel om ooit daar te kunnen rijden en er ook succesvol te zijn.

Bedankt Jorge en Jesus voor dit leuke gesprek en het gaat jullie en de rest vd familie bijzonder goed in de toekomst, en reken er maar op dat we jullie volgen.
Mogen we jullie bedanken, want ik weet dat niet erg veel sites of magazines interesse hebben in de jeugd om er aandacht aan te besteden. Naar mijn denken ligt daar immers wel de toekomst.

24/01/2012 | posted by Geert

no img
no img
no img
no img
Mx-discountDesmet MotorsportHPIBakens MotorsportUltimateDhondtShock Therapylaurense motorsTVE SportsHaan WheelsBud RacingMxWorldLeon SagaertMxtopshopJepfraPutolineEmxTrade