Log in
Thor Header

Outlaw

Voorbeschouwing Internationale confrontatie in Valence

Het bestuur en de medewerkers van MC Valence hebben de laatste weken niet stil gezeten om de kick-off van het Europese seizoen op gang te trekken. De laatste jaren lijkt het er sterk op dat Valence de strijd om de sterkste teams en beste rijders aan de start te krijgen aan het winnen is en dit tov Mantova.

Thor it voor meer info

no img


Met de toezegging van Antoine Meo en Mickael Pichon, beiden tweevoudig wereldkampioen word het potentieel nog hoger gebracht voor de eerste belangrijke confrontatie in Europa op 18 en 19 februari 2012!

De komst van Mickael Pichon voor de MX Valence zat al enkele weken in de pijplijn, gisteren is er dus een overéénkomst gemaakt. Pichon die eind vorig jaar nog een zeer zware val maakte lijkt nu dus klaar om nog eens te schitteren, en insiders weten het blijft een geduchte concurrent die zich steeds voor de volle 120% inzet op zijn vertrouwde Honda HDI! Mika, de Franse recordhouder voor wat de GP overwinningen betreft (met niet minder dan 38 successen), zal zeker niet nalaten om de strijd aan te gaan met jongens zoals; Desalle, Frossard, Paulin Leok voor de overwinning. Een der sterkste teams aan de start zal ongetwijfeld het Team HDI zijn met Pichon Cedric Soubeyras  Milko Potisek en Pierrick Roncin.

Maar ook 2 voudig Werledkampioen Enduro Antoine Meo tekent present!
Méo  vroeger al geen slecht crosser heeft de afgelopen jaren de wereldtitels kunnen in de wacht slepen in het steeds populairder wordende Enduro. Aan het stuur van zijn Husqvarna is Méo zowel in E1 en E2 wereldkampioen kunnen worden en dit in 2 opeenvolgende jaren dat is iets wat lange tijd niet is gezien.
Antoine wist zijn nieuwe werkgever KTM tijdens de wintermaanden te overtuigen om hem aan de start te laten verschijnen in Valence,  en dit op slechts vijf weken voor grote de opening van de World Enduro in Chili. Antoine die erg populair is in Frankrijk, zal zijn KTM Factory 250 enduro in de MX2-klasse de sporen geven en alles proberen uit de brand te slepen.

Maar de tegenstand is niet mis bij deze eerste grote batlle van het jaar want in de MX1 zijn nagenoeg alle grote teams present , Clément Desalle en Tanel Leok (Rockstar Energy-Suzuki), Steven Frossard (Monster Energy-Yamaha), Xavier Boog en Gautier Paulin (Kawasaki Racing Team), Ken De Dycker en Jonathan Barragan (LS Honda Racing) zullen ook afzakken naar Valence. Verder zijn ook Shaun Simpson (Yamaha-Dixon), Marcus Schiffer (Suzuki Europe) van de partij.

Wie is er bij in de MX2
De Zwitser Arnaud Tonus (Monst Energy-Dixon-Yamaha) zal zijn zege van vorig jaar proberen te verlengen. Thuisrijder Christophe Charlier zal bij zijn debuut voor Rinaldi Yamaha zeker de huid duur verkopen. Meeste tegenstand zal zeker uit het sterke Suzuki Europe MX2 team komen met de nieuwe line-up, Harry Kullas en Petar Petrov die aan hun laatste dagen in Spanje bezig zijn ter voorbereiding op het seizoen. Bud Kawasaki komt dan weer met Valentin Teillet en Dylan Ferrandis aandraven.

De Belgen?
Het Nestaan-JM Racing-KTM team met Jake Nicholls, Glenn Coldenhoff en Pascal Rauchenecker zou wel één van de outsiders op een podiumplaats kunnen zijn.Verder is er het nieuwe Standing Construct-Suzuki team met Nikolaj Larsen en Jens Gettemans.  Kemea-Reytec-Yamaha zal aanwezig zijn met Kenny Van Dueren en Kevin Fors het blijft uitkijken hoe deze jongens zullen acteren op het hoogste niveau.

Bij de vrouwen wist MC Valence zowel Steffi Laier als Livia Lancelot te strikken voor deze wedstrijd beide dames zullen in de MX2 aantreden.

Meer info kan je op volgende website vinden; www.mx-valence.com

26/01/2012 | posted by Geert

no img
no img
no img
no img
no img
no img
no img
Mx-discountDesmet MotorsportHaan WheelsBakens MotorsportLeon SagaertMxWorldUltimatePutolineBud RacingEmxTradeJepfraDhondtShock TherapyMxtopshoplaurense motorsTVE SportsHPI