Log in
Thor Header

Outlaw

Jarige Sven Breugelmans steelt de show op thuiswedstrijd.

VLM was te gast in Rijkevorsel waar de organisatie in handen lag van ex inter Erwin Buys.Er waren kosten noch moeite gespaard bij de aanleg van het circuit. Ook de weergoden waren hen goedgezind en dat zorgde ook voor een mooi aantal toeschouwers. Kenny Janssens zette 's morgens de snelste tijd nee van het 31 koppige deelnemersveld bij de internationalen.

 
Thor it voor een verslag van Carine
no img


1é Manche
Kenny Janssens kwam als eerste uit de startblokken gevolgd door Sven Breugelmans en Wouter Van Massenhoven. Wesley Verheyen was als Mx2 rijder ook weer voorin te vinden. Jelle Grade en Mike Vanderstraeten namen een mindere start. Janssens reed strak en kon 'den Breugel ' goed achter zich houden. Maar ook Van Massenhoven kon het tempo goed aan. Ondertussen was Grade naar het achterwiel van Verheyen geslopen. Een geslaagde aanval van Grade verwees Verheyen naar de vijfde plaats maar Verheyen nam revanche en nam Grade terug te grazen. Vooraan zette Breugelmans de druk op Janssens een tandje hoger drie ronden lang kon Janssens Breugelmans nog van zich afhouden maar daarna zette Breugelmans de puntjes op de i en nam de leiding over. Derde man was nog steeds een sterk rijdende Van Massenhoven die aardig uit de voeten kon op dit circuit. Grade klom op naar de vierde positie. Halverwege de wedstrijd zagen we ook Mike Vanderstraeten aansluiten bij de top vijf. Breugelmans stevend op kousevoeten weer af op zijn zoveelste reekszege terwijl Janssens weer tevreden moest zijn met de tweede plaats. Een tevreden Van Massenhoven ging als derde onder de zwart wit geblokte vlag.In de slotfase kwam er nog een duel tussen Grade en Vanderstraeten dat in het voordeel van Vanderstraeten uitviel voor de vierde stek . Grade werd vijfde.

2é Manche
Nu is het Breugelmans die meteen de benen nam voor Janssens en Van Nooten die in de eerste ronde al voor bij gestoken word door Grade. Van dan af krijgen we spektakel op het scherpst van de snee tussen Breugelmans ,Janssens en Grade die aan de bak kwam met een nieuw model 450cc die hij ter beschikking kreeg van Racing Center en waar hij zeer tevreden over was maar het was ook weer wennen na het ganse seizoen op een 350 cc gereden te hebben. Alle ogen waren dan ook gericht op dit drietal die mekaars hete adem konden aanvoelen. Terwijl vooraan deze drie kemphanen de strijd uitvochten zat ook Vanderstraeten niet stil en klom op naar de vierde plaats. Van Massenhoven wist vele plaatsen goed te maken en pikte de vijfde plaats in van Verheyen. Breugelmans moest zich reppen om de aandringende Janssens achter zich te houden. Grade liet een gat vallen en Vanderstraeten pikte mee aan met nog vier ronden te gaan ging Vanderstraeten voorbij Grade. Grade staakte diezelfde ronde de wedstrijd. Breugelmans pakte de reekszege voor Janssens en Vanderstraeten. Zo zag ook het podium bij de MX1 klasse eruit. Jammer dat Wouter Van Massenhoven net naast het podium viel want hij reed een dijk van een wedstrijd.
Wesley Verheyen werd met zijn zesde en vijfde plaats winnaar bij de MX2 klasse. Beste inter B werd Verheyen Cederic.

Volgende week is VLM te gast in Paal. 12/08/2012 | posted by Marcel

no img
no img
no img
no img
no img
no img
no img
no img
no img
no img
no img
no img
no img
Mx-discountBud RacingMxWorldTVE SportsHaan WheelsLeon SagaertUltimateShock TherapyPutolineHPIJepfraMxtopshopEmxTradeBakens MotorsportDesmet Motorsportlaurense motorsDhondt